Csokis-mogyoróvajas kocka sütés nélkül

Finom, könnyed és nem igényel sütést ez mutatós, keksz alapú kocka sütemény – vendégvárónak vagy csak kávé mellé egyaránt ideális. Lássunk neki még ma!
Egyszerű, de nagyszerű nassolnivalóra vágyunk? Készítsük el ezt a finom, könnyed süteményt, melyhez még a sütőt sem kell bekapcsolni. A mogyoróvajas, graham keksz alapú édességet étcsokival kell bevonni – már ez a három összetevő is elcsábít bennünket!
Hogyan készítsük el a csoki-mogyoróvajas kockát, amely 1 óra alatt kész?
A kekszes mixre öntsünk rá a megolvasztott csokis keveréket
Hozzávalók:
1 és fél csészényi, összetört graham keksz; 1 csészényi krémes mogyoróvaj; 10 evőkanálnyi sótlan vaj, olvasztva és elválasztva (1 darabka + 2 evőkanál); 1 és negyed csészényi porcukor; 1 és negyed csészényi étcsokoládé chips; negyed csészényi habtejszín; 1 teáskanál tengeri só (választható).
Elkészítése:
Fóliázzunk ki vagy fektessünk sütőpapírt egy sütőtepsibe – így könnyebb lesz a végén kivenni belőle a sütikockákat.
Egy nagyobb méretű tálban keverjük össze a graham keksztörmeléket, a mogyoróvajat, 6 evőkanálnyit az olvasztott vajból és a porcukrot. Nyomkodjuk a keveréket a kikészített tepsibe és hagyjuk egy kicsit állni.
Egy mikrosütő-biztos tálban olvasszuk meg az étcsoki chipset: 30 másodpercekre tegyük be a mikróba, akár többször. Ha kész, a megolvadt csokihoz adjuk hozzá a megmaradt olvasztott vajat és a habtejszínt. Keverjük, míg kellően össze nem áll.
A kész csokis-mogyoróvajas sütit vágjuk kockákra
Öntsük az olvasztott csokikeveréket a tespibe, a kekszes mixre és oszlassuk el egyenletesen spatula segítségével.
Tegyük a tepsit hűtőbe 45 percre, vagy akár egész éjjelre – míg a csoki ki nem hűl.
A végén, ha kell, szórjuk meg egy kis tengeri sóval a tetejét.
Kínálás előtt vágjuk kockákra a süteményt, még a tepsiben. Jó étvágyat hozzá!
B.A.