2016. 01. 25. - 15:55
Chilis bab recept

Laktató, elkészítése könnyű, íze pedig mennyei. Tökéletes az egész család számára, akár ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg darált hús
- 1 paradicsom konzerv
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 1 doboz kukorica konzerv
- 1 doboz fehérbab konzerv
- egy kevés piros arany(kihagyható)
- só
- bors
- paprika
- chili
- oregánó
- olaj
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy mély lábasba olajat teszünk és megdinszteljük a hagymákat. Ezután rátesszük a darált húst, amit sózunk, borsozunk, majd hozzá adjuk a paprikát, a chilit és megszórjuk oregánóval. Teszünk hozzá paradicsomot, esetleg egy kevés ketchupot, kb. 3 evőkanál piros aranyat, majd 20-30 percig főzzük. Amennyiben igényel egy kis vizet, nyugodtan lehet hozzá önteni. A végén beletesszük a vörös és fehér babot és jól összeforraljuk az egészet. Akinek fűszeresebben ízlik, tehet hozzá még nyugodtan chilit, sót és borsot. Jó étvágyat!