2014. 02. 01. - 08:00
A valódi bécsi szelet recept

A méltán híres Ausztriából származó bécsi szeletről sokat hallhatunk, mivel a a legtöbb ember fejében egyet jelent a rántott hússal. A valódi bécsi szelet azonban kizárólag borjúhúsból készül és petrezselymes tört krumpli körettel szokás tálalni.
Bécsiszelet recept (video forrása: www.youtube.com)
Hozzávalók 4 főre:
- 4 nagyobb borjúszelet
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 4 dl olaj
Elkészítés:
A borjúszeletekről eltávolítjuk a hártyás részeket, majd a klopfoló sima felületével kiklopfoljuk, majd megsózzuk. Ezek után az előle összekészített panír hozzávalók közül először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába mártjuk és forgatjuk meg a húst.Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a borjúszeletek mindkét oldalát kb 2 perc alatt aranybarnára sütjük. Köretként petrezselymes burgonyát készíthetünk, tálaláskor pedig egy citromkarikával díszíthetjük a húst, melynek leve fogyasztáskor a húsra préselendő.
(SJ)