2022. 04. 06. - 09:45

Mesterséges intelligencia - A csúcsforgalom a múlté lesz az új légi járművekkel

Mesterséges intelligencia - A csúcsforgalom a múlté lesz az új légi járművekkel

Elindítaná 2028-ban első légi járművét a Hyundai – A cég szerint a csúcsforgalom lényegében megszűnik létezni, ha levegőbe emelkednek a mesterséges intelligenciát is alkalmazó eVTOL-ok.

Elindítja 2028-ban első eVTOL (electric vertical take-off and landing), azaz függőlegesen fel- és leszálló elektromos repülőgépjáratát a Hyundai új, városi légi közlekedési vállalata.
 
A cég a levegőbe emelkedik a Supernallal, melynek debütáló videójában ígéretes dolog hangzik el: „A csúcsforgalom pár éven belül a múlté.”
 
A Hyundai Motor Group részeként 2021 novemberében indult el a Supernal, melynek célja mindenki számára megfizethető, fejlett légi járműveket (Advanced Air Mobility - AAM) biztosítani. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Előállt a repülő taxi, nagyobb távolságokra
 
A közeljövőben levegőbe emelkedhetnek a mesterséges intelligenciát is alkalmazó eVTOL-ok
A közeljövőben levegőbe emelkedhetnek a mesterséges intelligenciát is alkalmazó eVTOL-ok
 
 
 
„Küldetésünk, hogy a mobilitás új dimenziójával átalakítsuk az emberek és a társadalom mozgását, kapcsolatát és életvitelét – mondta Jaiwon Shin, a Supernal vezérigazgatója és a Hyundai elnöke. - Merész ambícióink vannak,  de az elsők közé kerülés nem tartozik ezek közé. Dolgozunk a megfelelő termék és integrált piac felépítésén, kihasználjuk a Hyundai Motor Group széles körű gyártási szakértelmét, hogy a fejlett légi járművek elérjék a tömegek számára megfelelő árszintet.”
 
A küldetés részeként a Supernal elektromos légijármű-családot fejleszt és azt tervezi, 2028-ban elindítja első kereskedelmi eVTOL járatát.
 
A közelmúltban bejelentette: partnerséget köt Miamival, hogy a város számára fejlett légi mobilitást fejlesszen ki. 
 
A Supernal azon fáradozik, hogy a fejlett légi járműveket a meglévő tranzithálózatokba integrálja, s zökkenőmentes intermodális utasélményt alakítson ki.
 
Szeretnék elérni, hogy az utasok egyetlen alkalmazást – például a jelenlegi telekocsi-platformokat – használhassanak utazásuk megtervezéséhez. Ebbe az is beletartozik, hogy kocsi vagy vonat szállítsa őket egy AAM leszállóhelyhez, sőt akár e-robogót is a rendelkezésükre bocsátanak az utolsó kilométerekre. Olvasd el: Sikeres volt az Airbus dróntaxijának első repülése
 
 
A cég első légi járműve elektromos meghajtású és autonóm lesz, amely a tervek szerint 4-5 utas befogadására képes.  
 
A Supernal fejlett technológiákat, rendszereket és repülőgépváz-anyagokat – beleértve a mesterséges intelligencia használatát, az autonóm vezérlést és az elektromos hajtásláncot – alkalmaz járművei fejlesztéséhez, s emellett kihasználja a Hyundai tömeggyártási képességeit, hogy megfizethető terméket állítson elő.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.