2018. 02. 27. - 09:30

Sikeres volt az Airbus drón taxijának első repülése

Sikeres volt az Airbus drón taxijának első repülése

Ötvenhárom másodpercig volt a levegőben, de sikeresen végrehajtotta első tesztrepülését az Airbus drón taxija a mesterséges intelligencia segítségével.

A közelmúltban mutatta be az Airbus a Project Vahana „Alpha One” prototípusának első tesztrepülését. A rövid, mindössze 53 másodperces tesztelés alatt a teljesen elektronikus, önmagát irányító repülő drón elérte a 16 láb magasságot és biztonságosan földet ért.

Mesterséges intelligencia-vívmány: készül az Airbus Alpha One prototípusa

Mesterséges intelligencia-vívmány: készül az Airbus Alpha One prototípusa

A drón repülőgép egyszemélyes és önjáró, a mesterséges intelligencia-fejlesztésnek köszönhetően. Repülése során demonstrálta, hogy képes megfelelően a levegőbe emelkedni és landolni is.

A projekt következő célja az, hogy tesztelte a továbblépés lehetőségét.

Amikor a tesztelt drón repülőt összehasonlították versenytársával, a "Lilium"-mal, úgy tűnt, az Airbus modelljénél jobban haladnak a dolgok. A Lilium már bemutatott korábban több, kifinomult manővert, miközben a „Volocopter” Dubai felett hajtott végre tesztrepülést.

Az Airbus drón repülőgépének első útja sikeres volt

Az Airbus drón repülőgépének első útja sikeres volt

Mindez azonban az Airbus számára csak 2 évet vett igénybe – vagyis, hogy a tervrajztól a kész, repülő prorotípusig elkészüljön a teljes szerkezet. Vagyis, csupán az idő mutathatja meg, melyikük fog nagyobb sikert elérni és első helyre kerülni.

A mesterséges intelligencia és a repülő drónok segítségével még az is megtörténhet, hogy valósággá válik a „munkába repülés”, méghozzá rövid időn belül.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.