2021. 05. 27. - 08:30

Mesterséges intelligencia - Előállt a repülő taxi, nagyobb távolságokra

Mesterséges intelligencia - Előállt a repülő taxi, nagyobb távolságokra

Bár több repülő taxi prototípusát láthattuk már az elmúlt 1-2 esztendőben, szakemberek most előálltak a nagyobb távolságokra is eljutó modellel.

Immár hosszabb távokra is használható a Volocopter legújabb találmánya. A Voloconnect névre keresztelt önvezető jármű rögzített szárnyú repülő taxi, melyet a külvárosok és a belváros összekötésére terveztek. Olvasd el: Sikeres volt az Airbus első dróntaxijának első repülése
 
A városi légi mobilitást elősegítő vállalat új, négyüléses repülőgépet készített. Az elektromos, függőlegesen le- és felszálló gép (eVTOL) kiegészíti a cég meglévő repülőgépcsaládját, melybe városon belüli küldetésre tervezett modellek tartoznak.
 
Mivel az új Voloconnect képes nagyobb távokat megtenni, a külvárosokra is kiterjeszti a Volocopter légi mobilitást elősegítő (urban air mobility - UAM) ökoszisztémája lefedettségét. A repülőgépet beépítik a vállalat jelenlegi portfóliójába - jellegzetes hibrid emelő- és tolószerkezete várhatóan a következő 5 évben kap hitelesítő tanúsítványt. Olvasd el: Repülő autó mutatkozott be Genfben
 
A külvárosokat kötné össze a belvárossal az új Volocopter-modell
A külvárosokat kötné össze a belvárossal az új Volocopter-modell
 
„A Voloconnect küldetésünk következő dimenzióját testesíti meg: megfizethető, hatékony és fenntartható repülési mobilitási megoldásokat szeretnénk kínálni a városoknak világszerte. A meglévő VoloCity-vel és VoloDrone-nal kapcsolatos fogyasztói vélemények felhasználásával a VoloConnect hosszabb küldetéseket és a nagyobb hasznos terheket támogató kapacitása egy újabb, erősen növekvő piaci keresletet is kiszolgálhat”- fogalmazott Florian Reuter, a Volocopter vezérigazgatója.
 
Hozzátette: biztosak abban, hogy repülőgépcsaládjuk, az évek tapasztalata és a vezető innováció úttörő szerepet játszik majd az elektromos légi mobilitási szolgáltatások kereskedelmi és nemzetközi elindításában. Olvasd el: Újabb repülő taxi mutatkozott be
 
 
A kompakt repülőgép elrendezése rendkívül stabil. A Voloconnect-et hibrid emelő- és tolószerkezettel szerelték fel, így akár 4 utast is szállíthat - 100 kilométeren 180 kilométer per órás sebességgel halad, végsebessége 250 km/óra.
 
A Volocopter repülőgépcsalád legújabb kiegészítésével a Voloconnect folytatja a csúcstechnológiájú, elektromos repülőgépek fejlesztését városi küldetések céljából.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.