2021. 01. 14. - 08:55

Mesterséges intelligencia - Repülő Cadillac a technológiai kiállításon

Mesterséges intelligencia - Repülő Cadillac a technológiai kiállításon

Idén is megtartották: január 11-e és 14-e között számos meghökkentő újdonság mutatkozott be a CES 2021 technológiai tárlaton – többek között egy teljesen önálló, repülő Cadillac.

Ebben az esztendőben sem maradt el a CES (Consumer Electronics Show.), azaz a Las Vegas-i elektronikai show. A neves, évről-évre megrendezett technológiai tárlaton a terület legfrissebb újdonságaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
 
Idén az egyik leginkább figyelemfelkeltő találmány kétségtelenül a General Motors-é: teljesen autonóm, repülő Cadillac-et alkottak. Olvasd el: Bemutatta önjáró Minijét a BMW
 
Mesterséges intelligencia - Autonóm repülő jármű született a Cadillac márkaneve alatt
Mesterséges intelligencia - Autonóm repülő jármű született a Cadillac márkaneve alatt
 
A cég futurisztikus jármű-koncepcióval örvendeztette meg a közönséget. A Cadillac márkaneve alatt egy függőlegesen felszálló és leszálló repülőgépet (eVTOL) és egy fülkeszerű autonóm járművet (AV) mutattak be.
 
A Cadillac EvTOL teljes mértékben önálló, elektromos repülőgép, mely kényelmes luxusutazást ígér. Egyetlen ember fér el ebben a lényegében légitaxiként használható járműben, s tetőről-tetőre szállíthatja utasát, a kívánt úticélnak megfelelően.
 
A koncepció ún. koaxiális rotor meghajtó rendszert használ és következő generációs akkumulátoros technológiával működik. Sebessége elérheti a 90 kilométer per órát is. Olvasd el: Önálló harci repülő emelkedett a levegőbe
 
S mint ahogy az egy Cadillac-től várható, a modell finoman kidolgozott belsővel rendelkezik – az utas kényelmesen hátradőlhet, relaxálhat és élvezheti a páratlan panorámát a város felett.
 
Ha pedig megérkezett úticéljához, az önálló repülőjármű meg is várhatja, amíg elvégzi, amiért jött.
 
Az eVTOL-al ellentétben a fülkeszerű autonóm jármű négy utas befogadására alkalmas, lehet utazás közben társalogni, mialatt az autonóm technológiai csoda elvisz egyik helyről a másikra.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.