2018. 03. 10. - 09:58

Mesterséges intelligencia: repülő autó mutatkozott be Genfben

Mesterséges intelligencia: repülő autó mutatkozott be Genfben

Az önálló járművek jelenthetik az autógyártás következő nagy innovációját – A Genfi Motor Show-n olyan kocsi mutatkozott be, amelyek repülni is képes.

A jövő nagy lépését az autógyártásban a repülő modellek jelenthetik. A kutatás ugyanis már folyik, hasznos adatokat gyűjtenek a szakemberek ahhoz, hogy hozzájáruljanak ezen autók tökéletesítéséhez. A mesterséges intelligencia és a modern technológia fejlődésével erre van lehetőség.

Az új tervek gyakorlatilag valósággá változtathatják a múltban még csak sci-fiben látott jeleneteket: ha eddig kétségeink lettek volna afelől, mi a következő lépés az autóiparban, nos, a repülő autók azok.

Mesterséges intelligencia: a repülő autóban minden információ megvan az önálló működéshez

Mesterséges intelligencia: a repülő autóban minden információ megvan az önálló működéshez

Az ötlet maga, mely egykor nagyszerűnek tűnt, jó időre elhalt az elmúlt évtizedekben, hiszen semmi sem tűnt ennél valószínűtlenebbnek – ezért igencsak izgalmas volt bemutatni a repülni képes modelleket a nyilvánosság előtt.

Az Audi most is támogatja a repülő autók ötletét. Az Airbus-szal együttműködve debütált ezen a téren, Pop.Up Next projektjével.

A Pop.Up Next repülő taxi szolgáltatás, melynek két különböző modellje van. Az egyik olyan helikopterre, vagy inkább túlmérezetett drónra emlékeztet, mely képes a felszállásra és a landolásra. A másik egy kisebb autóra hasonlít. Mindkettő teljesen önálló és elektromos.

A tervezők leírása szerint telefonon lehet megrendelni a taxit, amely eljön értünk és elvisz a célhoz – teljesen egyedül. Amennyiben az útvonalon túl nagy a forgalom, az autó állomására drón küldhető, mely csatlakozik hozzá és repülőként lép üzemmódba, jelentősen csökkentve a teljes időtartamot.

Az autó könnyedén repülővé alakul a dróncsatlakozással, ha kell

Az autó könnyedén repülővé alakul a dróncsatlakozással, ha kell

Mindez hatékonyan segít, átirányítva a járművek felét a levegőbe, így az úton sokkal kevesebben maradnak.

Az autóban egy képernyő található, mely képes hangvezérlésre, arc- és gesztus, valamint a szem felismerésére.

A gyártás időpontjáról egyelőre nincsenek részletek, ahogyan a repülővé alakítható autó áráról sem. Ám az biztos, hogy ez az egyik leginkább ambíciózus elképzelés az Auditól.

A nagyszabású projekt tökéletesen megváltoztathatja a közlekedést, ha egy napon üzembe helyezik.

Búcsú Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.