2020. 06. 04. - 09:45

Mesterséges intelligencia: érkezik a következő együttműködő robot

Mesterséges intelligencia: érkezik a következő együttműködő robot

Az emberrel hatékonyan együtt dolgozó, új robotot mutattak be – ezúttal a Mitsubishi Electric vállalat. Az utóbbi időben ez a második, mely valóban élen jár az együttműködésben.

Megjelentette első együttműködő robot-sorozatát a Mitsubishi Electric. A cég a Melfa Assista nevet adta szériájának. Olvass a korábbi hasonló robot megjelenéséről!
 
Az “RV-5AS-D” co-bot modell 5 kilogramm teherbírással és 6 tengelyes mozgással dolgozik. A vállalat szerint igen hatékonyan működik együtt az emberi munkaerővel - olyan biztonsági funkciók segítségével, mint az ütközés-észlelés, valamint az ISO 10218-1 és az ISO/TS15066 nemzetközi biztonsági és robotbiztonsági szabványok szigorú betartása.
 
A robot-széria egyúttal intuitív mérnöki szoftvert is bevezet, RT VisualBox néven, a rendszer gyors, könnyű üzembe helyezése érdekében- tudatta a Mitsubishi.
 
Mesterséges intelligencia: a Melfa robot korábbi verziója kávét készít
Mesterséges intelligencia: a Melfa robot korábbi verziója kávét készít
 
A vállalat hozzátette, hogy a Melfa Assista és az RT VisualBox használatával hatékonyabb termelést tudnak majd a felhasználók megvalósítani. Segítenek csökkenteni a robotgyártó rendszerek tulajdonjogi költségeit és kielégíteni az új igényeket a munkavállalók megfelelő távolsága érdekében a gyártóüzemeken belül.
 
A Mitsubishi ismertette új együttműködő robotjai főbb jellemzőit is. Ilyen az egyszerűsített alkalmazásfejlesztés, intuitív folyamatábra-programozás segítségével. A Mitsubishi Electric által kifejlesztett RT VisualBox programozó eszköz lehetővé teszi az operációs sorozatok intuitív létrehozását, mivel az eseménylánc blokkdiagramjait összekapcsolják - ideértve az összeköttetést más eszközökkel, például robotkezekkel és kamerákkal.
 
A gyors program- és dizájnfejlesztés segít mérsékelni a rendszer összes tulajdonjogi költségét. Olvasd el: egyre inkább digitális segítőkre szorulhatunk?
 
A cég kiemeli azt is, hogy a robot beállítási ideje a dedikált vezérlőpulton keresztül meglehetősen gyors. Mozgásai gyorsan taníthatók és rögzíthetők a robotkaron elhelyezett külön kezelőpanelen keresztül, elkerülve a hagyományos ipari robotokhoz szükséges külön oktatódobozokat.
 
A központ egyszerű kialakítású, minimális számú gombbal készült, az egyszerűség kedvéért, így még a tapasztalatlan felhasználók is könnyedén beállíthatják a rendszert, a robotokat kezelő szakemberek nélkül.
 
A Mitsubishi Electric még egy hasznos dologra rámutatott a robot kapcsán. Kiemelendő a robot állapotának egyszerű ellenőrzése LED-fény segítségével. A robot állapotát jelző, különböző színű, élénk LED-fény szembeötlő a robotkaron, így a felhasználók könnyen láthatják – segítve ezzel a tulajdonos összes költségének csökkentését, mivel a hagyományos ellenőrző eszközökre nincs szükség.
 
A Melfa Assista együttműködő robotok, valamint az RT VisualBox Engineering szoftver már elérhetők - a Mitsubishi nagy mennyiségű eladásra számít.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.