2009. 02. 03. - 07:08
Vacsoracsata recept: Steiner Kristóf főétele
Szerelmes csirke
További vacsoracsata receptek:
Vacsoracsata recept: Dammak Jázmin desszertje
Vacsoracsata recept: Pokrivtsák Mónika főétele
Hozzávalók:
2 banán
10 dkg mogyoró
3 evőkanál mogyoróvaj
egy evőkanál tikka masala fűszerpor, vagy paszta
egy nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
egy doboz passzírozott paradicsom
5 szárított paradicsom
5 dkg keserű csokoládé
1 dl kókusztej
1 ek vaj
2 banán
10 dkg mogyoró
3 evőkanál mogyoróvaj
egy evőkanál tikka masala fűszerpor, vagy paszta
egy nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
egy doboz passzírozott paradicsom
5 szárított paradicsom
5 dkg keserű csokoládé
1 dl kókusztej
1 ek vaj
Elkészítési mód:
A csirkét csíkokra vágva vajon megpirítjuk, megpároljuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Felöntjük a kókusztejjel, ha már forr, hozzáadjuk a mogyoróvajat. A banánt villával péppé zúzzuk, összekeverjük a masalával és a paradicsompürével. Fél órát rotyogtatjuk lassú tűzön. Végül a csokit belemorzsoljuk és elkeverjük, és pirított mogyoróval megszórva tálaljuk, és szárított paradicsomot rágcsálhatunk hozzá. Mentás vadrizzsel a legfinomabb, és egy pohár jéghideg Lambruscoval.
Forrás: vacsoracsata.hu - Étterem Online
Szólj hozzá a fórumon!