Vacsoracsata recept: Pokrivtsák Mónika főétele
Rántott spenót fasírt, tofu, szeitán, kukoricás jázminrizzsel, avokádó salátával
spenót
zabpehely
tönköly kenyérmorzsa
vöröshagyma
fokhagyma
élesztőmentes kenyér
só
fehérbors
feketebors
tofu
szeitán
jázminrizs
kukorica
olívaolaj
hidegen sajtolt napraforgóolaj
tönköly fehérliszt
jégsaláta
avokádó
paradicsom
avokádóolaj
citromlé
só
Elkészítési mód:
Saláta: összevágjuk a jégsalátát, kockára vágjuk a paradicsomot és az avokádót. Sót adunk hozzá, citromlével valamint olíva olajjal meglocsoljuk. Az egészet átforgatjuk. (Lehet paradicsom nélkül is csinálni).
Rizs: a rizst kevés olajon megpirítjuk, majd felengedjük vízzel, hozzáadunk sót. Kb. 15 perc alatt elkészül, a végén hozzáadjuk a kukoricát és az apróra vágott petrezselymet, majd átforgatjuk. Ízlés szerint sót és borsot tehetünk még hozzá.
Spenót fasírt: a zabpelyhet megpirítjuk egy kis olajon, majd felengedjük vízzel és főzzük kb. 10-15 percig (puha kásás legyen). Az élesztőmentes kenyeret felszeleteljük és melegvízbe beáztatjuk. A spenótot (a fagyasztott a legegyszerűbb) egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a kinyomkodott kenyeret, a zabpelyhet, sót, apróra vágott vöröshagymát, lereszelt fokhagymát, fehérborsot, feketeborsot, annyi tönköly morzsát, hogy összeálljon. Összegyúrjuk, gombócokat formálunk, majd megforgatjuk tönkölymorzsában (prézli) és a fasírtokat forró olajban kisütjük. A tofut és a szeitánt megsózzuk, pici borssal megszórjuk, hagyjuk állni. A lisztet vízzel összekeverjük, hogy massza legyen. Ebbe mártjuk a tofukat és a szeitánt, utána tönköly morzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.
További vacsoracsata recept:
Vacsoracsata recept: Dammak Jázmin desszertje
Forrás: vacsoracsata.hu - Étterem Online