2018. 06. 11. - 11:35
Mindig jól jön: fűszeres és salsa salátaöntetek

A saláta kitűnő kiegészítője lehet bármely főételnek – s akár könnyed köretként is fogyasztható. A kérdés csak az, melyik típusokat kedveljük? Lássuk most a kissé fűszeresebbeket.
A saláta sosem rossz ötlet, bármilyen ételhez párosítjuk is. Számos verzióját elkészíthetjük, csak a preferenciánkon múlik, hogy melyiket választjuk.
Ha a fűszeresebbeket kedveljük, a salsa kitűnő választás, de kipróbálhatjuk a sima fűszeres salátát is.
Hozzávalók:
1/3 csésze citromlé; fél teáskanál száraz mustárpor; ¼ csésze friss paradicsom püré (1 paradicsom mixerben pürésítve); ¼ teáskanál piros chili por; fél teáskanál tabasco szósz; ¼ teáskanál só; fél teáskanál kókuszpálma nedvéből nyert cukor, forró vízben feloldva.
Minden összetevőt keverjünk össze egy üvegben. Tegyük hűtőbe szorosan lefedett tárolóedényben. 2-3 napig hagyjuk benne.

A salsa salátát tortilla chipshez is ehetjük
Salsa saláta
A salsa salátát bármilyen zöldségkombinációhoz nyugodtan hozzáadhatjuk.
Összetevők:
200 gramm paradicsom; 100 gramm zöld paprika; 1 teáskanál piros chili por; 1 teáskanál oregánó; 1 teáskanál chilip pelyhek; 1-2 fokhagyma pehely; 1 teáskanál balzsamecet.
Forraljuk fel a paradicsomot és hámozzuk le a bőrét. Tegyünk két felforralt paradicsomot a turmixgépbe, adjuk hozzá a piros chili port, a balzsamecetet, a sót és turmixoljuk össze őket.
A paradicsom többi részét vágjuk fel apróra.
A paprikát a serpenyőben közvetlenül a láng felett süssük, míg kissé meg nem barnul. Vegyük le a héját és vágjuk fel a paprikát is.
Majd a paradicsom és a paprika darabokat is dobjuk a paradicsompürébe. Adjuk hozzá az oregánót, fokhagymát, ecetet és a chili pelyheket.
Hűtsük le, majd kínáljuk quesadillához.
B.A.