Kis kalória: karfiol Buffalo módra

Finom, de alacsony kalóriás falatokra vágyunk? Fogyasszunk fűszerezett, ízletesen elkészített zöldségeket, amelyeket egyszerűen kisütve kimondottan kellemeset lakmározhatunk, mégsem szaladnak fel ránk alattomosan a kilók.
Aki szereti a fűszeres csirkeszárnyakat, annak az ún. Buffalo stílusban elkészített karfiol falatok tökéletes alternatívát jelentenek majd kevesebb kalóriás fogásként.
Öntsük le a csípős mártással a karfiolt
Ha egészségesebben szeretnénk táplálkozni, kerüljük a nehéz ételeket, de azért valami ropogós, ízletes finomságra vágyunk, akkor a finoman elkészített zöldségek, így a Buffalo módra kisütött karfiol falatok is kedvünkre valók lesznek.
Mi kell hozzájuk?
Hozzávalók:
Fél csésze csípős szósz; 1 evőkanál olvasztott vaj; 1 teáskanál fokhagymapor; 1 darab karfiol, rózsákra szedve.
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt kb. 190 fokra.
Keverjük össze egy tálban a csípős szószt, a vajat és a fokhagymaport. Vonjuk be a karfioldarabokat ezzel a mártással. Legegyszerűbb, ha rájuk öntjük.
A kész karfiol falatokat sajtszósszal vagy tejszínes mártással is kínálhatjuk
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, majd terítsük szét benne a karfioldarabokat. Süssük őket nagyjából 20-25 percig, amíg puhábbak nem lesznek, de ropogósak. A szélük ilyenkor elkezd barnás lenni.
Az elkészült karfiolokat akár sajtmártással is kínálhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
B.A.