Fitt reggeli: sült avokádó tojással és baconnel

Talán reggelire egy kissé meglepőnek tűnik, ám igen tartalmas és értékes finomságot kapunk, mellyel délig jó eséllyel kihúzzuk: a töltött avokádó alacsony kalóriás, mégis telítő étek a napkezdéshez.
Akár a kedvenceink is lehetnek, csak egyszer kell kipróbálni: a hagyományos magyar konyhától igencsak eltérő, ám határozottan ajánlott reggeli a töltött avokádó.
Ha diétázunk, különösen érdemes a kenyeret alacsony kalóriás avokádóra cserélni, melyet azonban bőségesen megtölthetünk: tojással és baconkockákkal. Bármilyen meglepő, az ízek illenek egymáshoz.
Lássuk, mi kell hozzá és hogyan készítsük el.
Hozzávalók: 1 avokádó, elfelezve és a közepén kivájva; 2 tojás; kóser só, ízesítésképpen; 2 szelet főtt bacon, apróra vágva; 2 evőkanál reszelt parmezán sajt; édes vagy füstölt paprika, ízesítéshez; 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Vágjuk az avokádót félbe, s vegyük ki a belsejét. Egy alkalmas kanál segítségével kaparjuk ki a közepét, 1-2 evőkanálnyi adagot. Fontos, hogy kellően nagy legyen a lyuk, mert ebbe fogjuk beleütni a tojást.
Az avokádót a kivájása után felezzük el, majd a bőrével lefelé helyezzük a muffinos sütőtepsibe.
Óvatosan üssünk egy tojás mindkét avokádóba. Talán egyszerűbb egy kis tálba ütni, majd innen vigyázva áttenni az avokádóba. Sózzuk meg.
Süssük 20-30 percig, amíg a tojások teljesen meg nem főnek, ízlésünknek megfelelően.
Az avokádószeleteket ezután szórjuk meg baconnel, parmezán sajttal, paprikával és metélőhagymával. Majd kínáljuk toasttal.
B.A.