Fahéjas pirítóst! Mi sem egyszerűbb!

Olykor a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak! S valljuk be, kevés olyan, kellemes ízű, gyorsan elkészíthető étel létezik, mint a pirítós. Hogyan kombináljuk fahéjjal?
Unjuk a szokásos reggelinket? A szalámis zsemlén és vajas pirítóson túl számos lehetőségünk van még, hogy valami laktató és különleges étellel indítsuk a napot!
Nem kell túlbonyolítani a dolgot, elég, ha egy kis édesítéssel feldobjuk. Ehhez pedig a fahéj lesz a tökéletes eszközünk…
A toast előkészítése ideje 5 perc, 10 perc után már fogyaszthatjuk is!
Készítsük el egy kis tálban a fahéjas kenőanyagot
Hozzávalók: 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér, ¼ csésze olvasztott vaj, ¼ csésze kristálycukor, 2 teáskanál fahéj, 1/8 teáskanál szerecsendió.
Hogyan készül?
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, a sütőlap tetejére helyezzünk egy sütőrácsot. Keverjük össze egy kisebb tálban a megolvasztott vajat, cukrot, fahéjat és a szerecsendiót. Jól vegyítsük össze és hagyjuk állni.
Tegyük a kenyérszeleteket a rácsra, és süssük a sütőben, amíg enyhén barnásak nem lesznek – félidőben fordítsuk őket a másik oldalukra.
Kenjük a finomságot a pirítós szeletekre
Ezt követően vegyük ki a sütőből és terítsük szét az ¼ fahéjas vajat mindkét oldalán. Majd ismét süssük egy kicsit,amíg aranybarna nem lesz és buborékozni nem kezd. Ekkor vegyük ki, vágjuk szét és tálaljuk!
Egyszerű, finom és a nap tökéletes kezdete ez az ínycsiklandó illatú fahéjas toast!
B.A.