Cukkini fánk – tökéletes nyári csemege!

Nehezen állunk ellen a sós ropogtatnivalóknak, különösen a grillparty kellős közepén? A cukkini fánk ideális csemege lesz számunkra. Készítsük el az ízletes, s közben egészséges nyári finomságot!
A nyár számos csábítással jár, már ami az ennivalókat illeti – itt egy kis fagyi, ott egy kis lángos, a strand is tele van csalogató finomságokkal.
Ne hagyjuk ki őket, kössünk egy jó kompromisszumot! Az egyszerűen elkészíthető és ízletes cukkini fánknál nem is találnánk jobbat. Ebből a kellemes, ízes zöldségből valóságos függőség lehet!
A hozzávalókat először össze kell vegyíteni egy tálban
Hogyan készül?
Hozzávalók: 4 csésze felaprított cukkini; 2/3 csésze mindenre jó liszt; 2 nagy tojás, enyhén felverve; 1/3 csésze zöldhagyma, szeletelve (zöld és fehér része is kell); ½ teáskanál kóser só; ½ teáskanál feketebors; 1-2 evőkanál növényi olaj és tejföl.
Tegyük a felszeletelt cukkinit szűrőbe és szórjuk meg enyhén sóval. Hagyjuk állni 10 percig. Kezünket használva nyomjunk ki a cukkiniból annyi levet, amennyit csak lehet, majd rakjuk át egy nagyobb tálba.
Adjuk hozzá a lisztet, tojásokat, a zöldhagymát, sót és borsot. Keverjük össze jól, hogy kellően vegyüljenek egymással.
Fektessünk egy tányérra papírtörlőt.
Egy nagyobb méretű serpenyőben, közepes hőfokon fogjuk kisütni a cukkini fánkokat, növényi olajban. Ha felmelegedett az olaj, 2-3 evőkanálnyi cukkinimixet rakjunk a serpenyőbe.
A fánkokat egy kevés növényi olajban sütjük készre
Kissé nyomogassuk meg a tetejüket és 2-3 percig süssük, míg meg nem barnulnak. Mindegyiket meg kell fordítani, hogy a másik fele is jól átsüljön.
Ha készek, vegyük ki őket a papírtörlővel fedett tányérra – így kellően lecsöpög az olaj. Majd szórjuk meg sóval.
Süssük ki hasonlóan az összes fánkot, majd kínáljuk tejföllel és vágott zöldhagymával!
B.A.