Csokis croissant 20 perc alatt!

Imádjuk a csokoládéval töltött-leöntött croissant-t? Otthon is elkészíthetjük, méghozzá alig fél óra alatt! Reggel már saját csokis verziónkat ehetjük a kávéhoz!
Kár tagadnunk: a csokival leöntött vagy töltött változat mindig jobban csábít bennünket, mint a sima croissant! Ám néha nem szívesen engedjük meg magunknak, máskor nem is kapunk a pékségben.
Van azonban rá lehetőség, hogy otthon elkészítsük! Csak be kell szereznünk hozzá 8 darab fagyasztott állapotban levő croissant-t.
Tekerjük be a csokichipset a croissant tésztába
Hozzávalók:
Fagyasztott croissant; 1 csésze közepesen édes csokoládéchips; 1 nagy tojás, felverve; 1 teáskanál kókuszolaj vagy vaj (választható).
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 176 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, vagy készítsük elő a szilikon sütőformát.
A fagyasztott croissant-tésztát vegyük ki a dobozból, s ez előre kivágott háromszögeket helyezzük el megfelelő távolságra egymástól.
Terítsünk szét a tésztaháromszögek közepén nagyjából 1 teáskanálnyi csokoládéchipset, majd hajtogassuk össze a tésztát az előírás szerint, a szélétől a közepe felé haladva. (Vigyázzunk, hogy túl sok csokit se rakjunk a tésztába, mert kiszivároghat és összehajtani is nehezebb lesz!)
Ha feltekertük, hajtsuk be a végét, hogy igazi croissant formát kapjon. Az elkészített croissant-okat kenjük meg felvert tojással, finoman lenyomva a tetejüket, így sütés után kellően aranybarnák lesznek.
Végül öntsük a megolvasztott csokichipset a croissant-ra
A sütés ideje 13-16 perc, vagy amíg a tészta el nem nyeri aranybarna árnyalatát.
Vegyük ki a tepsiből a croissantokat, majd hagyjuk állni 5 percet.
Amennyiben használjuk, adjuk a vajat vagy kókuszolajat a mikrohullámúsütőben is alkalmazható csészébe a maradék csokoládéchipshez.
Olvasszuk meg a mikróban, 20 másodperces időközökkel, s mindegyik után keverjük át a mixet. Öntsük a megolvasztott csokoládét a croissantra és kínáljuk melegen!
B.A.