2023. 03. 01. - 09:45

Mit tud Vulcan? – Új mesterséges intelligencia-gép segíti a gyomirtást

Mit tud Vulcan? – Új mesterséges intelligencia-gép segíti a gyomirtást

Vadonatúj gyomirtóval állt elő egy farmautomatizálással foglalkozó cég, melyet a a World Ag Expo kiállításon be is mutattak. A gép számítógépes látással és mélytanulási modellekkel végez precíziós gyomirtást.

Több mint 3 éve működik a kereskedelmi gyomirtási üzletágban a FarmWise vállalat, amely most, a világszinten ismert World Ag Expóra új gyomirtó géppel érkezett. A farmautomatizálással foglalkozó cég következő generációs gyomirtó eszközét, a Vulcant mutatta be, amely már előrendelhető – fel is került az expo Top 10 új termékének listájára.
 
A Vulcan a legmodernebb számítógépes látást használja, s mellette könnyű, nyitott kultivátorvázzal rendelkezik.  
 
A képek millióival finomított, mély tanulási modelleknek köszönhetően a Vulcan hüvelyknyi pontossággal távolítja el a gyomokat a sorok között, így nincs szükség kézi gyomláló személyzetre – mindez több mint 20 zöldségnövény esetében igaz, beleértve a salátát és a brokkolit is.
 
Költséghatékony, precíz és megbízható gyomirtási megoldást kínál tehát a zöldségnövényekhez. Olvasd el: Önjáró gyomirtó permetezőgép a gyümölcsösbe
 
Új mesterséges intelligencia-gép segíti a gyomirtást - Fotó: farmwise.io
Új mesterséges intelligencia-gép segíti a gyomirtást - Fotó: farmwise.io
 
Az emberi munkaerő végezte kézimunkák automatizált alternatívái nagyon is jól jönnek az egekbe szökő mezőgazdasági munkaerőköltségek és a munkaerőhiány mellett. Az automatizálás manapság a zöldségipar elsődleges prioritásává vált.
 
A Vulcan bármilyen fényviszony mellett jól működik, teljesen nyitott architektúrát kínál a jó láthatóság és a megbízható gyomirtás érdekében.
 
A kezelő könnyen nyomon követheti a gyomlálás minőségét egy gyors áttekintéssel a válla felett, valamint a FarmWise fülkéjében lévő monitoron keresztül - ez egy minimalista interfész, amely lehetővé teszi a mikropenge-beállítások elvégzését a kezelő részéről, a nagyobb pontosság érdekében. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Megmutatta, mit tud a mechanikus gyomirtó robot
 
A vállalat a könnyen kezelhető gyomirtó mellett egy teleoperációs programot is kínál, amely garantálja a teljesítmény élő távoli megfigyelését és támogatását.
 
A termelőknek lehetőséget ad arra is, hogy szoftverfrissítéseket kapjanak - beleértve a korszerűsített terménymodelleket is -, és így továbbfejleszthessék a rendszert. 
 
Külön előny, hogy – alkalmazkodva a modern gazdálkodási műveletek gyors üteméhez - a Vulcan kialakítása biztosítja, hogy gyorsan ki- és be lehessen mozgatni, emellett átkonfigurálható a különféle feladatok kezeléséhez. A gyomláló karok 20 percen belül hozzáadhatók vagy eltávolíthatók.
 
A Vulcan jelenleg két modell formájában kapható, egyágyasos és egy háromágyasos. Egyágyasos modelljének súlya 1587 kiló alatti, így egy hihetetlenül könnyű munkaeszköz, amely nedves körülmények között is használható és húzni lehet bármely iparági szabványnak megfelelő traktorral.
 
A FarmWise három kritikus technológiai elemet alkalmazott a Vulcan-ban: egy iparágvezető látás- és világítási rendszert, egy szabadalmaztatott gépi tanulási szoftvert, mely több millió növényi kép alapján van kiképezve, valamint egy precíz gyomirtó működtetést.
 
Olyan alapvető elemek ezek, melyek miatt a Vulcan egyedülálló munkaeszközzé válik a precíziós gyomirtásban. 
 
 
Fotó: farmwise.io
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.