2023. 08. 14. - 11:00

Mérföldkő – Formációs repülést produkáltak az eVTOL gépek

Mérföldkő – Formációs repülést produkáltak az eVTOL gépek

Sikeres formációs repülést hajtott végre az autonóm elektromos függőleges fel- és leszállás (eVTOL) technológia terén vezetőnek számító AutoFlight vállalat a kínai Sanghajban.

Igazi mérföldkövet ért el a légiközlekedési iparban az AutoFlight vállalat, amely vezetőnek számít az autonóm elektromos függőleges fel- és leszállás (eVTOL) technológia terén. Sikeresen végrehajtotta három autonóm eVTOL repülőgép világelső formációs repülését Sanghajban, Kínában.
 
Az AutoFlight iparágvezető Prosperity I modelljei közül három részt vett az úttörőnek tekinthető repülésben - demonstrálva a vállalat gyors prototípustervezési és gyártási képességét, valamint törekvését a légi közlekedés jövőjének alakítására.
 
„Célunk a városi és regionális közlekedési eszközöket kiegészíteni minden ember számára, azzal, hogy nagyon biztonságos, csendes és megfizethető légi taxikat építünk" – mondta el Tian Yu, az AutoFlight alapítója, aki több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a távirányítású repülőgépek hatalmas méretekben történő fejlesztésében és szállításában. Olvasd el: Itt a világ első önjáró rakományszállító repülője
 
Mérföldkő – Formációs repülést produkáltak az eVTOL gépek
Mérföldkő – Formációs repülést produkáltak az eVTOL gépek
 
„Öröm egy olyan vállalkozásban részt venni, amely átformálja a technológia és az innováció határait. Ezzel a sikeres repüléssel új mércét állítottunk fel az eVTOL iparág számára” – jegyezte meg Lukasz Gadowski, legendás technológiai vállalkozó, befektető, az AutoFlight támogatója.
 
A németországi Augsburgban és a kínai Sanghajban székhellyel rendelkező vállalat korábban 2023 februárjában világrekordot ért el: egyik prototípusuk 250 kilométert tett meg egyetlen akkumulátortöltéssel, bizonyítva az ágazat fenntarthatóságában rejlő lehetőségeket.
 
Az AutoFlight az elmúlt 18 hónap során tovább forradalmasította az eVTOL technológiát. Számos alkalommal lett világelső: megvalósította az első teljes körű eVTOL átmeneti repülést 2022 januárjában, majd megjelentette az első eVTOL teljes hosszúságú repülési videót is 2022 júniusában. Olvasd el: Megvolt a világ első leghosszabb eVTOL-repülése
 
A történelmi jelentőségű formáció-repülésen a Prosperity I repülőgép három generációja volt látható, ami jelzi a repülőgép fejlődésének gyors fejlődését.
 
A cég azt tervezi, termékekké teszi a prototípusokat, amelyek közül jövőre megjelenik egy teherszállító változat a biztonságos ázsiai teherszállításra, a következő években pedig fokozatosan fejlesztenek személyszállító változatot, amely megfelel a légi közlekedésre vonatkozó legmagasabb biztonsági előírásoknak.

„A formáció repülése bizonyítja elkötelezettségünket a légi közlekedés biztonságos, fenntartható és hozzáférhetővé tétele iránt” – fogalmazott Mark Henning, az Airbus korábbi helikoptermérnök-főnöke, az AutoFlight Europe csapatának vezetője.

Olvasd el ezt is: Előállt a repülő taxi nagyobb távolságokra

L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.