2024. 04. 18. - 08:45

Hamarosan mindent munkát elvégez a mesterséges intelligencia?

Hamarosan mindent munkát elvégez a mesterséges intelligencia?

A mesterséges intelligencia az utolsó találmány, amelyet az embereknek meg kell alkotniuk, mivel a robotok már a közeli jövőben képesek lesznek versenyezni velünk a különféle munkák terén – állítja egy szakértő.

Lehetséges, hogy a nem olyan távoli jövőben már szinte minden munkakört képes lesz betölteni a mesterséges intelligencia.
 
Nick Bostrom MI-szakértő, az Oxfordi Egyetem Future of Humanity Intézetének igazgatója a közelmúltban beszélt arról, hogy a mesterséges intelligencia lesz lényegében az „utolsó találmány”, amelyre az emberi fajnak valaha is szüksége volt – hiszen nagyjából minden feladat automatizálódhat az MI segítségével - ami a felismerhetetlenségig megváltoztatja a világot.
 
„A gépi szuperintelligencia fejlesztése lesz az utolsó találmány, amelyet az embernek valaha meg kellett alkotnia. Ha valóban lennének gépeink, amelyek minden kognitív munkában felülmúlnák az emberi agyat, akkor ez különösen magában foglalná a feladatot, hogy további találmányokat készítsünk” – fogalmazott Bostrom. Olvasd el: Félelem helyett élni kell a robotok adta lehetőségekkel
 
A Beomni nevezetű robot manapság, munka közben
A Beomni nevezetű robot manapság, munka közben
 
Vannak még biztonságos munkakörök?
 
A svéd akadémikus arról is beszélt, hogy az egyedüli, úgymond biztonságos munkakörök – amelyeket a gépek nem veszélyeztetnek - azok a szerepek, amelyekben a fogyasztók közvetlenül preferálják, hogy a munkát emberek végezzék.
 
„Léteznek ilyen munkakörök, például a papé – lehet, hogy az emberek olyan esküvőt akarnak, amelyet emberi lény vezet le. Ha ezeket a kivételeket figyelmen kívül hagyjuk, úgy gondolom, minden funkcionálisan meghatározott feladat olcsóbban és hatékonyabban megoldható gépekkel, magasabb színvonalon” fejtette ki véleményét a mesterséges intelligencia-szakértő.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.