2024. 06. 24. - 09:30

Ha nem a mesterséges intelligencia lenne a Föld jövője, bármikor tönkreteheti – állítja a spirituális vezető

Ha nem a mesterséges intelligencia lenne a Föld jövője, bármikor tönkreteheti – állítja a spirituális vezető

Különös dologról beszélt a közelmúltban Matias de Stefano argentin származású spirituális vezető egy podcast-ban - a mesterséges intelligenciáról ejtett szót és arról, hogy ha nem ez lenne a Föld jövője, már tönkretette volna.

A mesterséges intelligenciáról is beszélt egyik podcast-jában Matias de Stefano, argentin spirituális vezető. 
 
Matias de Stefano ismert arról, hogy emlékszik korábbi életeire és az azokban megszerzett tudásra. Vannak például podcast-ek, melyekben az atlantiszi civilizációkról mesél történeteket.
 
A mesterséges intelligencia kapcsán elmondta: pár évvel ezelőtt léptünk be a Vízöntő korszakába, amely előrevetíti, milyen témákkal lesz leginkább dolgunk a következő 2000 évben. A technológiai újítások erősen kapcsolódnak a Vízöntőhöz.
 
A mesterséges intelligencia a következő lépés az evolúciónkban?
 
Matias de Stefano kitér arra, hogy a technológia sokak szerint a természet ellen van, s nekünk, embereknek az a feladatunk, hogy a Földet megóvjuk ezektől az újításoktól.
 
Ám valójában minden a bolygónk része, mi emberek és bármilyen technológia is. A szilícium, amely minden egyes technológiai eszköz működéséhez szükséges, ugyanúgy a természetből származik.
 
Ha nem a mesterséges intelligencia lenne a Föld jövője, már tönkretette volna – állítja a spirituális vezető
Ha nem a mesterséges intelligencia a Föld jövője, bármikor tönkreteheti – állítja a spirituális vezető
 
Matias beszélt arról is, hogy ha valóban a mesterséges intelligencia a következő lépés az evolúciónkban, akkor a Földünk olyan környezetet teremt, ami lehetővé teszi, hogy a technológia működjön.
 
Ha ugyanis nem ez lenne a jó irány, akkor a Föld mágneses mezője segítségével bármely pillanatban képes lenne tönkretenni valamennyi technológiai eszközt, amit mostanság használunk.
 
Ne aggódjunk, használjuk inkább
 
Tehát, ahelyett, hogy azon aggódunk, mennyi minden változik majd meg, fókuszáljunk inkább arra, hogy ezeket az újításokat tudatosan alkalmazzuk.
 
Erre nagy szükség van, mivel – ha belegondolunk -, a mesterséges intelligencia a mi adatainkból dolgozik, mi programozzuk azt, s egyáltalán nem mindegy, hogy mit mondunk neki.
 
Érdemes például a chatbotokkal kedvesen kommunikálni, megköszönni a válaszokat. Ilyen formában is lehet nap mint nap tanítani az MI-t.
 
A mesterséges intelligencia tehát biztosan itt lesz velünk az elkövetkező években is és megváltoztatja majd az egész életünket.
 
A kérdés csupán az, mennyire vagyunk képesek tudatosak lenni ebben a folyamatban - mondta el a podcast-ben Matias de Stefano.
 
 
L.A.
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.