2021. 07. 10. - 08:00

Függőleges gazdálkodás a jövő útja?

Függőleges gazdálkodás a jövő útja?

Tudáscsere-platformot hoznak létre a gazdálkodók a vertikális farmok népszerűsítése érdekében, amelyek jelentős technológiai előrelépéssel járulnak hozzá a beltéri gazdálkodáshoz.

Nemcsak elindulhatnak a vertitális gazdaságok, de egyre népszerűbbek is lehetnek. Stratégiai partnerség megkezdését tervezi a Vertikális Gazdálkodás Szövetsége (AVF) és a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) Európában, a beltéri és vertikális gazdálkodás népszerűsítéséért - Németországban és szerte a világon.
 
Létrehozzák a tudáscsere közös platformjait, s ugyanígy ágazati hálózatot alkotnak meg a vertikális mezőgazdaság számára. A közös projektek tovább erősítik e kapcsolatot.
 
„Az AVF célja a fenntartható növekedés és fejlődés előmozdítása a nemzetközi vertikális mezőgazdasági ipar és közösség terén – mondta el Christine Zimmermann-Lössl, az AVF elnöke. - Az AVF ezt kutatási projektek, együttműködések, rendezvények, valamint a vertikális mezőgazdaságban aktívan részt vevő vállalatok, szakértők és kutatóintézetek hálózatának létrehozásával szeretné elősegíteni”. Olvasd el: Függőleges gazdálkodást mutattak be mesterséges intelligenciával
 
Elindul a vertikális gazdaságok széleskörű népszerűsítése
Elindul a vertikális gazdaságok széleskörű népszerűsítése
 
A DLG egy nemzetközileg aktív szakmai szervezet, kereskedelmi vásárok és konferenciák szervezője, ezért az AVF e cég személyében olyan partnerre tett szert, mely megerősíti a vertikális gazdálkodás lényegét, stratégiáit a nemzetközi mezőgazdasági hálózatokban, s elősegíti az új szakmai platformok, csatornák kialakítását a mezőgazdaság szakembereivel.
 
„Ázsiában, ahol az urbanizáció gyorsabban és intenzívebben halad, mint Európában, gazdasági szempontból különösen életképesek a vertikális farmok” – jegyezte meg Tobias Eichberg, a DLG Kiállítási Osztályának ügyvezető igazgatója.
 
Hozzátette: Európában, ezen belül hazájukban gyermekcipőben topog a vertikális gazdálkodás. Ugyanakkor, Németország élen jár a kutatás terén, s figyelemmel kíséri a speciális növények beltéri termesztésére irányuló tendenciát, távol a mezőgazdasági földterületektől.
 
A DLG a jövő lehetőségeire koncentrál szakmai partnerével, a Függőleges Gazdálkodás Szövetséggel közösen.
 
A hálózatok létrehozása és a közös csereprogramok mellett az együttműködés egyik stratégiai területe a rendszeres műszaki kiadványok kiadása, valamint felmérések készítése a gazdálkodók körében - a jelenlegi ismeretekről, a beltéri és vertikális gazdálkodás perspektívájáról.
 
A DLG és az AVF az új projektek részeként közösen fejlesztenék az eseményeket is: ide tartoznak az Agritechnica Asia, a Horti Asia rendezvények Bangkokban, Thaiföldön, a Vertical Farming & Food System Nemzetközi Konferencia Münchenben, valamint egyéb új digitális és személyes megjelenést igénylő események.
 
Az Agritechnica Asia/Horti Asia digitális beszélgetések részeként már július 29-én megtartanák az első közös AVF és DLG rendezvényt, Trendek és kihívások az ázsiai beltéri gazdálkodáshoz témában.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.