2020. 06. 22. - 10:35

Kivi – Szerezzük be ezt a nyári immunerősítőt!

Kivi – Szerezzük be ezt a nyári immunerősítőt!

Valóságos tápanyagbomba a kivi, ez a mutatós, ízletes, frissítő gyümölcs. Egy olyan időszakban, amikor az immunerősítésre igencsak szükségünk van, nagyon hasznos beszerezni.

A meleg levegő és a páratartalom mellett a nyár az édes és lédús gyümölcsökről is ismert.
 
Ha szeretjük az ilyen, frissítő gyümölcsöket, a kivi a kedvencünk lehet. Valóságos tápanyagbomba, amelyet immunerősítés céljából nagyon érdemes fogyasztani. Van benne C-vitamin, K-vitamin, E-vitamin, folsav és kálium. Kitűnő rost- és antioxidáns-forrás.
 
S miközben a kivi főként nyáron népszerű, novembertől májusig megtalálható ma már az üzletek polcain.
 
Lássuk, miért fogyasszuk még!
 
1.Fokozza az immunitást: 100 gramm kivi annyi C-vitamint tartalmaz, amely majdnem kétszerese a citromban és a narancsban fellelhető mennyiségnek. A C-vitamin pedig erős antioxidáns, mely képes eltávolítani a kártékony szabad gyököket - melyek gyulladást és rákot okozhatnak. Segíti a szervezet immunitásának megerősítését is. Olvasd el: mit ehetünk még immunerősítőként?
 
Finom, frissítő és immunerősítő a kivi
Finom, frissítő és immunerősítő a kivi
 
2.Hozzájárul a megfelelő emésztéshez: a kiviben megtalálható egy enzim, az aktinidain, mely fehérje-oldási tulajdonságairól ismert, hasonló a papayában levő papainhoz. Segít a fehérjék megemésztésében, s hozzájárul az irritábilis bél szindróma tüneteinek enyhítéséhez.
 
3.Ragyogó bőrt eredményez: az E-vitamin és a C-vitamin, melyek a kiviben jelen vannak, ismerten támogatják a bőrt, mivel antioxidánsként működnek és megelőzik a bőr károsodását. Érdemes néhány szelet kivit a bőrünkön tartani egy ideig a tökéletes eredmények elérése érdekében.
 
4.Csökkenti a szívproblémák esélyét: a kivi tele van élelmi rosttal. Ezzel elősegíti számos betegség megelőzését és rendben tartja az anyagcserét. Tanulmányok szerint a rostban gazdag étrend csökkentheti a szív- és érrendszeri-, valamint a szívkoszorúér betegségek kockázatát. Ráadásul, ha rostdús ételeket eszünk, hosszú ideig telítettnek érezzük magunkat és kontrollálhatjuk anyagcserénket. Olvasd el: így turbózd fel az immunrendszered!
 
5.Segíti az alvást: a kivi egy kutatás szerint tartalmaz gyógyászati ​​szempontból hasznos vegyületeket – melyek közül az antioxidánsok és a szerotonin hasznosak lehetnek alvászavarok kezelésében. Érdemes lefekvés előtt megenni két kivit, mert segíthet az elalvásban.
 
6.Várandósság esetén segíti a magzat fejlődését: a kivi gyógyhatásaikról is ismert.  Kiváló folsav-forrás, amelyre a terhes nőknek nagy szükségük van, ugyanis segíti a magzat fejlődését. Ugyanakkor a gyermekek növekedéséhez is hozzájárul.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.