2020. 04. 20. - 09:48
5 kiváló étel a tüdő egészségének megerősítésére
A megfelelő táplálkozás minden esetben hozzájárul egészségünk erősítéséhez. Különösen fontos ez egy olyan járvány idején, mint a koronavírus. Milyen élelmiszerek fokozzák a tüdő egészségét?
Ha egészségesek szeretnénk lenni, a helyes étkezés mindig elsőszámú szabály. Egy járvány idején különösen fontos, hogy bevigyük szervezetünkbe a legfontosabb tápanyagokat.
Mint ismert, a koronavírus elsősorban a tüdőket érinti és légzési zavart okoz. Ezért a tüdők megerősítése elsődleges feladatunk.
Számos módon megtehetjük ezt: légzőgyakorlatokkal és olyan életmóddal, amely tesz róla, hogy a tüdők egészségesek és fittek legyenek.
Fontos, hogy olyan élelmiszereket adjunk ebben az időszakban étrendünkhöz, amely hozzájárul a tüdők megerősítéséhez. Melyek ezek?
A babfélék sokat tesznek a tüdő egészségéért
1.Dió: a benne levő Omega-3 zsírsavak védelmet nyújtanak az asztma és egyéb légzőszervi problémák ellen. A dióban nagy mennyiségben megtaláljuk ezeket – napi egy marék máris sokat tesz a tüdő egészségéért.
2.Bab: gazdag antioxidáns-forrás, mely képes támogatni a tüdő egészségét. Iktassuk be a babot étrendünkbe – bármelyik típust, amelyik kedvünkre való. Segít megküzdeni a szabad gyökökkel, amelyek károsíthatják a tüdőket.
3.Bogyós gyümölcsök: antioxidánsban gazdagok, s mint ilyenek, jót tesznek a tüdőknek. Fogyasszunk sok acai bogyót, áfonyát, epret, szőlőt.
4.Brokkoli: ez a zöldség erősen antioxidáns, s különösen jó olyan embereknek, akik krónikus obstruktív tüdőbetegségben szenvednek.
Iktassuk be étrendünkbe ezeket az élelmiszereket, védjük meg a tüdőnket!
László Adrienn