Tavaszi időhöz gyümölcsös krémsajt pitét!
Közeledik a jobb idő, s vele a gyümölcsös finomságokra is egyre jobban vágyunk – különösen örömünkre szolgálhat, ha ezek egészségesebbek és telítőek is. Egészítsük hát ki krémsajtos töltelékkel a kivit, málnát vagy áfonyát a pitében!
A krémsajt gyümölcsökkel általában tökéletesen csábító párosítás. Hozzá egy finom, vékony tészta, s máris kész az ínycsiklandó, nyárias hangulatú pite.
Persze, egyelőre még a tavaszt várjuk, de ez a gyümölcsös sütemény kora reggel kedvet adhat a napunkhoz és hozzájárul a feltöltődésünkhöz.
A krémsajtos tésztára rakosgassuk szépen szét a gyümölcsöket
Hogyan készítsük el?
Töltelék és tészta:
Egy adag fagyasztott süteménytészta; 236 ml krémsajt, szobahőmérsékletű; ¼ csésze finomított cukor; fél teáskanál mandula kivonat.
Gyümölcsök: 3 kivi, felaprítva; ¼ csésze friss málna; fél csésze mandarin, a létől lecsöpögtetve; fél csésze fekete áfonya; fél csésze eper, felaprítva; ¼ csésze áfonya.
Kell még: 2 evőkanál sárgabarack lekvár és 1 evőkanál víz.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Vágjuk fel a fagyasztott tésztát 12 kis kerek lemezre.
Fektessük őket torta tepsibe, a tésztát nyomjuk alaposan bele, kiigazítva a széleken. Süssük 15-20 percet, vagy amíg a kéreg aranybarnává válik. Hagyjuk kihűlni.
Végül kenjük végig lekváros vízzel a pitére helyezett gyümölcsöket
Készítsük közben elő a krémsajtos tölteléket: egy közepes tálban, mixer segítségével keverjük össze a krémsajtot, a cukrot és a mandulakivonatot, amíg sima és krémes nem lesz. Spatulát használva oszlassuk szét a tölteléket a kihűlt tésztán, egyenletesen.
Helyezzük el ezután a tészta tetején a gyümölcsöket, ahogy tetszik.
Készítsük elő a mázat: egy kis tálban keverjük össze a sárgabarack lekvárt és a vizet. Cukrászecsettel kenjünk be a tészta tetején levő gyümölcsöket.
A kész pitét ezután a hűtőben tartsuk tálalásig.
Jó étvágyat hozzá!
B.A.