Süssünk fehérjeporból
A minimális szénhidráttartalmú nyalánkságok minden diétázót kimenthetnek a bajból, hát még ha palacsinta formát is öltenek!
Gyúrós palacsinta (video forrása: www.youtube.com)
Hozzávalók
- 1 egész tojás
-1 tojásfehérje
- 25g fehérjepor (lehetőleg tejsavó vagy kazein alapú)
Elkészítés
A tojásokat beletörjük egy tálba (a felesleges sárgáját félretesszük egy kis pohárba és lefedve a hűtőben tárolhatjuk). Villával felhabosítjuk, mintha rántottát készítenénk. Ezután kimérünk 25g fehérjeport és folyamatos kevergetés közben a tojáshoz adagoljuk. Csomómentesre keverjük, ha szükséges vízzel hígítjuk. Akinek belefér fél dl 0,1 zsírtartalmú tejet is tehet bele, ettől kissé testesebb és nedvesebb lesz a palacsinta tésztája. A kikevert tésztát hibátlan felületű teflon serpenyőben zsíradék hozzáadása nélkül kisüthetjük. Átfordításnál igyekezzünk óvatosan bánni vele, mert könnyen elszakadhat. Különböző feltétekkel is fogyaszthatjuk, mint például túrókrém (zsírszegény túró+joghurt+ízesítés), gyümölcsök.
(SJ)