2014. 03. 24. - 18:31

Süssünk fehérjeporból

Süssünk fehérjeporból

A minimális szénhidráttartalmú nyalánkságok minden diétázót kimenthetnek a bajból, hát még ha palacsinta formát is öltenek!

Gyúrós palacsinta (video forrása: www.youtube.com)

 

Hozzávalók

- 1 egész tojás

-1 tojásfehérje

- 25g fehérjepor (lehetőleg tejsavó vagy kazein alapú)
 

 

Elkészítés

A tojásokat beletörjük egy tálba (a felesleges sárgáját félretesszük egy kis pohárba és lefedve a hűtőben tárolhatjuk). Villával felhabosítjuk, mintha rántottát készítenénk. Ezután kimérünk 25g fehérjeport és folyamatos kevergetés közben a tojáshoz adagoljuk. Csomómentesre keverjük, ha szükséges vízzel hígítjuk. Akinek belefér fél dl 0,1 zsírtartalmú tejet is tehet bele, ettől kissé testesebb és nedvesebb lesz a palacsinta tésztája. A kikevert tésztát hibátlan felületű teflon serpenyőben zsíradék hozzáadása nélkül kisüthetjük. Átfordításnál igyekezzünk óvatosan bánni vele, mert könnyen elszakadhat. Különböző feltétekkel is fogyaszthatjuk, mint például túrókrém (zsírszegény túró+joghurt+ízesítés), gyümölcsök.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.