- Főoldal
- /
Egy valóban egészséges gofri recept!
Ha a reggelt egy finom forró gofrival indítjuk, rossz napunk már nem lehet. Pláne ha ez a gofri minden szükséges és egészséges tápanyagot tartalmaz, mely egy nap indításához szükséges.
Hozzávalók:
- 200g zabpehely
- 2 tojás
- 2 dl tej vagy víz
- 1 alma
- 2 marék mazsola
- 1 marék durvára tört dió
- 1 csipet só
- 1 kk szódabikarbóna
- édesítőszer
- fahéj
- zsíradék
- opcionális: öntet
A gofrikat tálalhatjuk lekvárral, vaníliasodóval vagy csokiöntettel is
Elkészítés:
A zabpelyhet elkeverjük a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. Ezután hozzáöntjük a tejet és a két tojást majd jól összekavarjuk. Ha összeállt a massza, hozzáadjuk a mazsolát és a diót is. Ezek után 10 percig hagyjuk pihenni. Majd belereszeljük az almát, mely a vaj szerepét veszi át, puhává varázsolja majd a gofrinkat és nem engedi kiszáradni. Ha letelt a 10 perc és túl sűrűnek találjuk a masszát, vízzel hígíthatjuk, de arra ügyeljünk, hogy a hagyományos gofritésztánál egy kicsit sűrűbb állagra kell törekedni. Ha elértük a megfelelő állagot édesítjük a tésztát és kókuzszsírral kikent gofrisütőben kisütjük. Tálaláskor tetszőleges öntettel vagy feltéttel gazdagíthatjuk.
(SJ)