2022. 08. 15. - 11:33

A telefonok ismét elragadóan furcsák lesznek

A telefonok ismét elragadóan furcsák lesznek

A telefonok gyártói egy olyan dizájnt terveztek, amely minden modellben nagyjából hasonló volt. Az egységesség azt eredményezte, hogy a telefonok unalmassá és egyformává váltak; de szerencsére úgy tűnik, hogy ez a szakasz a végéhez közeledik és 2022-ben a furcsa és csodálatos telefonok új korszaka elé nézhetünk.

Az emberek olyan készülékeket akarnak, amelyek többet tudnak a megszokottnál, többek között a Samsung is bemutat pár új telefont: összehajtható készüléket hoz, telefonból tabletet formál vagy éppen okostelefon/laptop fúziót varázsol.
 
Más gyártók is igyekeznek lépést tartani: az új készülék, az Astro Slide 5G, amely a tágas fizikai billentyűzetet a képernyő alá rejti. Továbbá találkozhatunk a "Nothing Phone (1)' telefonnal: egy startup cég termékével, mely "Glyph" nevű hátsó világítási rendszerrel rendelkezik és villog, ha a Google AI Assistantot hívjuk.
 
 
A Samsung volt az egyik első olyan cég, amely idén is mutatott be összehajtható készüléket.  Samsung Galaxy Z Fold 4 egy nagyméretű telefon, amely félbehajtható, így egy kis táblagépszerű készüléket hoz létre; ez egy érdekes koncepció, de van néhány nyilvánvaló probléma vele, például az, hogy a képernyő nagyon törékeny, és könnyen megkarcolódhat vagy megsérülhet.
 
A Samsung Galaxy Z Flip 4, amely egy kisebb telefon, így sok esetben praktikusabb választás lehet. Ezek a készülékek a Samsung kísérletét jelentik arra, hogy eltávolodjon a szokásos okostelefon-formátortól, és kísérletezzen a mobileszközök használatának különböző módjaival.
 
A Samsung kihajtható telefonokat is gyárt, mely eltér a hagyományostól
 
Az egyik trend, amely valószínűleg nem fog egyhamar eltűnni, a mesterséges intelligencia (MI) okostelefonokban történő egyre szélesebb körű alkalmazása. Idén a Google kiadta a Pixel 6a telefont, amely érdekes MI-funkciókkal rendelkezik. 
 
 
Végül pedig ott van a "Nothing phone (1)" (Semmi telefon). Ez egy start-up cég terméke, és egy "Glyph" nevű háttérvilágítási rendszerrel rendelkezik. Amikor a Google AI Assistantot hívjuk, a telefon hátulja villog, hogy felhívja a figyelmünket. Ez egy menő funkció, de még nem tudni, hogy sikeres lesz-e a piacon.
 
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.