2022. 08. 09. - 17:36

Egyre gyorsabban a mesterséges intelligencia felé tartanak az okostelefon- és chipgyártók

Egyre gyorsabban a mesterséges intelligencia felé tartanak az okostelefon- és chipgyártók
Ahogy a mesterséges intelligencia (MI) egyre szélesebb körben elterjed, az okostelefon- és chipgyártók kezdenek arra összpontosítani, hogy az MI-t beépítsék termékeikbe és szolgáltatásaikba. 
A felhasználói élmény javításának ígérete nagy vonzerőt jelent ezeknek a vállalatoknak, és sokan már most elkezdtek olyan alkalmazásokat és telefonokat gyártani, amelyek kihasználják a technológiát. Különösen a Samsung fektetett jelentős összegeket az MI-kutatásba és legújabb okostelefonjai egyre több MI-funkciót tartalmaznak.
 
Az olyan feltörekvő technológiai újítások, mint a gépi tanulás és a számítógépes látás, ígéretes eszközök, amelyeket az emberek életének javítására lehet használni. Az okostelefonok egyre inkább beépítik ezeket a technológiákat és az általuk kínált előnyök egyre nyilvánvalóbbá válnak.
 
Az Android mobil operációs rendszer például a képalkotási funkcióiban használja a mesterséges intelligenciát. Ez lehetővé teszi, hogy a fényképeken és videókon lévő objektumokat azonosítsa, és a beállításokat ennek megfelelően módosítsa. Ez jobb megjelenésű, pontosabb színekkel és csökkentett zajjal rendelkező képeket eredményezhet.
 
Az Android mobilokban a mesterséges intelligencia segít tökéletes fotót készíteni. 
 
 
A mesterséges intelligencia az arcfelismerő szoftverekben is felhasználható. Ezáltal az okostelefonok képesek arra, hogy azonosítsák a felhasználó arcát és ezen információk alapján személyre szabott szolgáltatásokat nyújtsanak.
 
Az Apple iPhone X készüléke ezt a technológiát használja a telefon feloldásához az arcfelismerés segítségével. További lehetőségek közé tartozik a különböző alkalmazások automatikus beállítása a felhasználó preferenciái alapján, vagy személyre szabott ajánlások nyújtása.
 
 
A gépi tanulás a mobileszközök teljesítményének javítására is használható. A felhasználók telefonjukkal való interakcióira vonatkozó adatok elemzésével a gépi tanulási algoritmusok megtanulhatják, hogy mely funkciókat használják leggyakrabban, majd optimalizálhatják a telefon teljesítményét, hogy hatékonyabban és gyorsabban reagáljanak. Ez az egyik módja annak, hogy az Android jobb akkumulátor-üzemidőt tud elérni, mint az iOS-eszközök.

A mesterséges intelligencia mobileszközökben való alkalmazása még mindig kezdeti stádiumban van és számos potenciális alkalmazás még felfedezésre vár. Ahogy ezek a technológiák tovább fejlődnek, még több lenyűgöző innovációra számíthatunk az okostelefonok és táblagépek világában.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.