2023. 04. 17. - 10:50

Új, kínai zajszűrő találmány hozhatja el a 6G korát

Új, kínai zajszűrő találmány hozhatja el a 6G korát

Egy chip méretű, mikrohullámú fotonikus szűrő miatt hamarosan valósággá válhat a 6G vezeték nélküli kommunikáció.

Ismét egy lépéssel közelebb került a világ a 6G vezeték nélküli kommunikációhoz, köszönhetően egy új zajszűrő találmánynak.
 
A 6G kommunikációt egy chip méretű, mikrohullámú fotonikus szűrő teheti hamarosan valósággá.
 
A Pekingi Egyetem kutatói alkották meg az apró eszközt, amely képes kiszűrni a kommunikációs jeleket a „zajból” és elnyomja a nem kívánt interferenciát a rádiófrekvenciák széles skáláján.
 
Ezen technológia az egyik kulcsfontosságú lépés a vezeték nélküli eszközök következő generációjának létrehozásához, beleértve a 6G okostelefonokat, az önvezető járműveket és az internethez csatlakoztatott készülékeket. Olvasd el: 6G - Komoly eredmény egy kínai laborban
 
Új, kínai zajszűrő találmány hozhatja el a 6G korát
Új, kínai zajszűrő találmány hozhatja el a 6G korát
 
Az új mikrohullámú szűrőchip képes javítani a vezeték nélküli kommunikációt, például a 6G-t, ami gyorsabb internetkapcsolatot, jobb általános kommunikációs élményt kínál, valamint a vezeték nélküli kommunikációs rendszerek alacsonyabb költségeit és energiafogyasztását eredményezi – mondta el Xingjun Wang, a Pekingi Egyetem kutatója. - Ezek a fejlesztések közvetlenül és közvetve hatással lesznek a mindennapi életre, javítva az általános életminőséget. Új tapasztalatokat tesznek lehetővé különböző területeken, mint például a mobilitás, az intelligens otthonok és a nyilvános terek.”
 
A kutatók a Photonics Research folyóiratban magyarázták el, miként lépi túl az általuk létrehozott fotonikus szűrő a jelenlegi elektronikus eszközök korlátait, hogy több feladatot is végrehajtson – közben azonban még mindig akkora legyen, mint egy számítógépchip és kevesebb energiát használjon, mint a hagyományos szűrők. Olvasd el: Korai 6G-mobilalkalmazásokat vezet be 2025-ig Kína
 
A csapat azt is bemutatta, hogyan képes működni a fotonikus szűrő széles, több mint 30 gigahertz (GHz) rádiófrekvencia-spektrumon. Ez lehetővé teszi a jövő 6G technológiájának támogatását.
 
„Mivel az optoelektronikai eszközök elektro-optikai sávszélessége megállíthatatlanul növekszik, úgy gondoljuk, az integrált mikrohullámú fotonikai szűrő minden bizonnyal a jövőbeni 6G vezeték nélküli kommunikáció egyik fontos megoldása lesz” – magyarázta Wang.
 
Hozzátette: csak egy jól megtervezett, integrált mikrohullámú fotonikai kapcsolattal lehet alacsony költséget, alacsony energiafogyasztást és kiváló szűrési teljesítményt elérni.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.