2023. 10. 16. - 11:00

Mesterséges intelligencia – Sok járkálástól kímélik meg a dolgozókat a Zebra robotok

Mesterséges intelligencia – Sok járkálástól kímélik meg a dolgozókat a Zebra robotok

Mintegy 40 százalékkal csökkenti le alkalmazottai járkálásiidejét Zebra robotokkal egy logisztikai vállalat. De mit tudnak ezek a gépek?

Sok mászkálást spórolnak meg a dolgozóknak a robotok: a  Zebra Technologies automatizálási rendszerei 40 százalékkal lecsökkentették a munkások gyaloglási idejét - amely ahhoz kell, hogy elvégezzenek egy feladatot - a JAS Contract Logistics Super Hub vállalatnál.
 
A Zebra - az ellátási lánc automatizálási technológiáinak szakértője – beszámolt róla, hogy a JAS Worldwide logisztikai vállalat a végrehajtási műveletek hatékonyságának növelésére választotta a Zebra Robotics Automation megoldását.
 
A Zebra CartConnect100 autonóm mobil robotjai (az AMR-ek) támogatják a JAS Worldwide stratégiáját teljesítőképessége növelésében - egy új, 300 ezer négyzetméteres Contract Logistics Super Hub-ban dolgoznak, a Mississippi állambeli Olive Branchban.
 
A megoldás zökkenőmentesen integrálható a vállalati munkaerővel és kezelni tudja a JAS változatos termékösszetételét, kezdve az autóalkatrészektől és a csúcskategóriás divattól az orvosi eszközökig. Olvasd el: Új humanoid munkásrobot érkezett
 
Mesterséges intelligencia – Sok járkálástól kímélik meg a dolgozókat a Zebra robotok
Mesterséges intelligencia – Sok járkálástól kímélik meg a dolgozókat a Zebra robotok
 
A megoldás rugalmassága – amely támogatja a többcélú munkafolyamatokat, beleértve a kötegelést, a komissiózást és az anyagmozgatást – szintén kritikus jelentőségű tényező volt a JAS Contract Logistics csapata számára.
 
„A Zebra AMR-ekbe való befektetés lehetővé tette számunkra, hogy 40 százalékkal csökkentsük az embereink sétálással töltött idejét, felszabadítva őket, hogy nagyobb értéket képviselő feladatokra összpontosíthassanak és megerősítsék elkötelezettségüket a teljes ellátási láncon belüli valódi, teljeskörű szolgáltatások nyújtása iránt” – mondta el Sebastian Tschackert, a JAS Contract Logistics ügyvezető alelnöke.
 
A 2023-as Zebra Global Warehouse Vision Study szerint a raktári döntéshozók 88 százaléka  tervezi robotok bevezetését 2028-ra számos feladat ellátásához, s a mobil robotokkal már dolgozó munkatársak 78 százaléka egyetért azzal, hogy kevésbé megterhelő segítségükkel a raktári munka. Olvasd el: Megjött a raklap-rakodó robot
 
A Zebra robottechnológiája - beleértve a felhőalapú szoftvereket -, minden szakaszban optimalizálja a munkafolyamatokat a működési teljesítmény javítása érdekében.
 
„Nagyon örülünk, hogy segíthetünk a JAS Worldwide-nak új módszerekkel dolgozni, kihasználva a robotikai automatizálást a termelékenység növelése érdekében. Ez gyorsabb megrendelés-teljesítést és anyagmozgást jelent a hatékonyság és a vevői elégedettség javításáért. A JAS most igen jó helyzetben van ahhoz, hogy ellátási láncaiban javítsa a munkafolyamatokat” – mondta el Matthew Wicks, a Zebra Technologies robotikai automatizálási részlegének vezető igazgatója.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.