2023. 03. 30. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Új humanoid munkásrobot érkezett

Mesterséges intelligencia - Új humanoid munkásrobot érkezett

Előrukkolt humanoid munkásrobotja következő generációjával az Agility Robotics. Ez az első, amely emberközpontú, logisztikai munkára készült és többcélú.

Újabb humanoid a láthatáron, amely ügyes munkaerő: az Agility Robotics bemutatta a Digit nevű, humanoid munkásrobot következő generációját, melyet úgy jellemez, mint „az első emberközpontú, logisztikai munkára készült többcélú robot”.
 
Alkotói szerint a Digit az alapoktól kezdve arra lett tervezve, hogy ott tevékenykedjen, ahol emberek járnak és biztonságosan végezzen hasznos munkát az emberek számára kialakított helyeken - kezdve azzal, hogy raktárokban és elosztóközpontokban ömlesztett anyagokat kezel.
 
A humanoid következő generációs modelljét egyébként Chicagóban, a ProMat 2023 show-n állították ki, hogy mindenki szemügyre vehesse, akit érdekel.
 
Damion Shelton, az Agility Robotics társalapítója és vezérigazgatója elmondta, már 3 évvel ezelőtt is óriási érdeklődést tapasztaltak a Digit robot iránt, multinacionális logisztikai cégek részéről. Azóta szorosan együttműködnek velük annak érdekében, hogy megértsék, hogyan kívánják felhasználni a robotot a raktári és ellátási lánc működésének javítására. A Digit következő generációját az ügyfelek ezen használati eseteit szem előtt tartva tervezték meg. Olvasd el: Termékek millióit kezeli az új ipari robot
 
Mesterséges intelligencia - Új humanoid munkásrobot érkezett
Mesterséges intelligencia - Új humanoid munkásrobot érkezett
 
A raktári munka számos folyamat-automatizált, ismétlődő feladatot foglal magában, amelyek túlságosan gyakran vezetnek sérülésekhez és nagy fluktuációhoz a dolgozók körében - költséges hézagokat okozva, amelyek megzavarják az ellátási láncokat.
 
Míg az automatizálás segíthet pótolni ezeket a hiányosságokat, a meglévő automatizálási megoldások jellemzően egycélúak - ez azt jelenti, hogy a vállalatoknak több tucat különböző megoldást kell beépíteniük és karbantartaniuk a különböző feladatokhoz, vagy költséges testreszabásra van szükség a munkaterülethez. Olvasd el: Jól bírja a gyűrődést az új áruszedő robot
 
A Digit többcélú, így sokféle feladatot végre tud hajtani és számos munkafolyamathoz alkalmazkodik. Egy ilyen robot-flotta képes lesz váltani az alkalmazások között az aktuális raktári igényektől és a szezonális műszakoktól függően.
 
Mivel a Digit emberközpontú - olyan méretű és alakú, mint az emberek és a számukra kialakított terekben történő munkavégzésre készült -, költséges utólagos felszerelés nélkül könnyen beépíthető a meglévő raktári műveletekbe és a kiépített infrastruktúrába.
 
„A vállalatok minden eddiginél jobban az automatizálás felé fordulnak, hogy segítsenek enyhíteni a jövőbeni fennakadásokat. Mivel a logisztikai munkaerő-problémák, mint például a magas fluktuáció, a kiégés és a sérülések folyamatosan emelkednek, úgy gondoljuk, hogy a Digit jelenti a munka jövőjét” – mondta el Damion Shelton.
 
Hozzátette: bíznak benne, hogy a Digit növeli majd a munkaerőt, vállalja az „unalmas, piszkos és veszélyes” feladatok elvégzését és megoldja, hogy az emberek kreatívabb és összetettebb munkára összpontosítsanak. „Szeretünk úgy gondolni a Digitre, mint amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy emberibbek legyenek” – fogalmazott a vezérigazgató.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.