2023. 05. 25. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Robotokkal készülnek egy genfi sajtótájékoztatóra

Mesterséges intelligencia - Robotokkal készülnek egy genfi sajtótájékoztatóra

A generatív mesterséges intelligenciával foglalkozik majd az a globális csúcstalálkozó, amelyen kilenc humanoid robotot is az újságírók rendelkezésére bocsátanak.

A svájci Genfben rendezik meg július 7-én az AI for Good nevű globális csúcstalálkozót, melynek központi témája a generatív mesterséges intelligencia lesz, valamint annak körbejárása, miként tudnak hatékonyan együttműködni egymással emberek és robotok. 
 
Jelentős kérdésnek számítanak ezek manapság, hiszen megjelentek a nyelvi modellek és olyan generatív mesterséges intelligenciák, amelyek iránt jelentős érdeklődés mutatkozik. 
 
Ez önmagában talán még nem olyan meglepő, az azonban igen, hogy az eseményen a humanoid robotoknak is komoly szerepet szánnak a szervezők. Összesen kilenc robot lesz jelen, akiket az újságírók is kérdezhetnek majd a sajtótájékoztatón. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Félelem helyett élni kell a robotok adta lehetőségekkel
 
Mesterséges intelligencia - Robotokkal készülnek egy genfi sajtótájékoztatóra, egyikük Beomni
Mesterséges intelligencia - Robotokkal készülnek egy genfi sajtótájékoztatóra, egyikük Beomni
 
A jelenlevő robotok közül számos olyan van, amelyet már megelőz a híre.
 
Például a művészi teljesítményre is képes Ai-Da Aidan Mellertől, a műsorokban többször is megjelent és különös nyilatkozatokat tett Sophia a Hanson Robotics-tól, vagy Beonmi, mely az első általános célú humanoid robot a világon – a Beyond Imagination fejlesztése. Olvasd el: Orvosként, de az űrben is segíthet a legújabb robot
 
Rajtuk kívül a Genfi Egyetem által készített, élethűségét tekintve elsőszámú Nadine humanoid, a Hiroshi Ishiguro alkotta Geminoid, a Neura Robotics 4NE-1 elnevezésű robotja, a SungularityNET Grace robotja, az Engineered Arts Ameca-ja – mely állítólag a világ második legélethűbb humanoidja -, valamint Desdemona lesz majd jelen a genfi rendezvényen. Utóbbi egy rocksztár robot, melyet a Jam Galaxy Band alkotott.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.