2023. 04. 21. - 09:30

Mesterséges intelligencia - Robot smoothie-kioszkok várják az embereket

Mesterséges intelligencia - Robot smoothie-kioszkok várják az embereket

Egy, a robotizált étkeztetési megoldások terén vezető vállalat már 22 klubban kínál Amerikában robot által kezelt smoothie bódékat.

A robotok egyre inkább beférkőznek az étel- és italkészítésbe. Most a robotizált étkeztetési megoldások terén vezetőnek számító Blendid cég állt elő smoothie-készítő kioszkokkal – azokat immár 22 klubban üzemelteti.
 
Az életmód-klubokat a Bay Club Company működteti az amerikai nyugati parton – 2023 tavaszán a Blendid két kaliforniai telephelyen nyitott smoothie-bódét.
 
„Bay Club közösségünk elkötelezett az egészség és a jóllét mellett. Arra törekszünk, hogy innovatív megoldásokat kínáljunk teljes, aktív életmódjuk igényeinek kielégítésére – mindezt egy helyen” – mondta el Marissa Lucas, a Bay Club márkamarketingért felelős vezető alelnöke.
 
Hozzátette, hogy 4 fő kvadránsra – fitneszre, sportra, családra és vendéglátásra – összpontosító kényelmi eszközökkel terveztek, a Blendiddel kötött partnerség pedig kibővíti azon képességüket, hogy tagjaikat támogassák a vendéglátáson és az általános egészséges étel-kínálaton belül. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Jönnek a robotok az étel- és italiparba
 
Mesterséges intelligencia - Robot smoothie-kioszkok várják az embereket
Mesterséges intelligencia - Robot smoothie-kioszkok várják az embereket
 
„Biztosak vagyunk abban, hogy közösségünk gyorsan elfogadja ezt a szórakoztató és egyszerű módszert, amellyel személyre szabott, tápláló turmixot fogyaszthat az óra után, vagy mielőtt a pályára, uszodába menne, illetve feltöltheti a gyerekeket a nyári tábor előtt a klubban” – jegyezte meg Marissa Lucas.
 
Az első klubok, amelyek Blendid robotturmix kioszkot nyitnak, a Bay Club San Francisco és a Bay Club Redwood Shores.
 
Az új, 8 x 8 méteres kioszkokban a tagok, a személyzet és a vendégek ízletes, frissen készített turmixokat fogyaszthatnak saját táplálkozási igényeiknek megfelelően a klub nyitva tartása idején. Olvasd el: Újabb robot turmix-kioszkot indított Kalifornia
 
A Blendid érintésmentes élelmiszer-automatizálási platformja - a foodOS -, illetve a szabadalmaztatott gépi tanulási, robotika és mesterséges intelligencia-kompatibilis rendszer alkalmazásával a rendeléseket közvetlenül a kioszk érintőképernyőjén, vagy a Blendid alkalmazáson keresztül lehet leadni - az átvétel időpontja is beütemezhető.
 
A robot egyszerre 9 turmixot és akár 45 egyedi keveréket tud kivitelezni 1 óra alatt, így a turmixok általában kevesebb mint három perc alatt elkészülnek.
 
„Robot kioszkjaink innovatív módot kínálnak az előrelátó márkáknak arra, hogy javítsák vendéglátási megoldásaikat és a vendégélményt”– hívta fel a figyelmet Vipin Jain, a Blendid vezérigazgatója és társalapítója.
 
Hozzátette: a modell országszerte számos, nem hagyományos, gyorskiszolgálási helyen bizonyított, s egy új vertikumba lépéssel képes lesz kiszolgálni az egészségtudatosabb fogyasztói igényeket a friss, tápláló ételek iránt.
 
A Blendid jelenleg valóban különféle helyszíneken üzemeltet kioszkokat, beleértve a bevásárlóközpontokat, főiskolákat és egyetemi kampuszokat, utazási központokat, kórházakat és immár az aktív életmódot képviselő-, illetve atlétikai klubokat.
 
 
Fotó: blendid.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.