2023. 10. 05. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Robot csevegett a vendégekkel a BOSS Techtopia tárlaton

Mesterséges intelligencia - Robot csevegett a vendégekkel a BOSS Techtopia tárlaton

Sophia, az ismert robot fogadta az érdeklődőket, sőt kommunikált velük a milánói BOSS techtopia FW23 kiállításon.

Találkozott a divat a technológiával: a Milánóban szeptember 22-én megrendezett BOSS techtopia FW23 kiállításon a korábban világszerte bemutatott Sophia robot fogadta a vendégeket és beszélgetett is velük az Allianz MiCo konferenciaközpontban.
 
Recepciósként működött - üdvözölte a társalgóból érkező modelleket és átirányította őket a Techtopia-ba, egy birodalomba, ahol emberek és technológiák egyesülnek.
 
A kollekció tematikáján belül a BOSS egy forradalmasított munkamódszert és munkahelyszínt igyekezett feltárni - a CorpCore-t, amelyet robotika, technológia támogat és ergonomikus kialakítású bútorok tarkítanak. Olvasd el: Robotbabát szülne az első állampolgárságot kapott android
 
Mesterséges intelligencia - Robot csevegett a vendégekkel a BOSS Techtopia tárlaton
Mesterséges intelligencia - Robot csevegett a vendégekkel a BOSS Techtopia tárlaton
 
Sophia, a robot jól alkalmazkodott a BOSS Techtopiához, láthatóan otthon érezte magát. A hongkongi székhelyű Hanson Robotics által létrehozott Sophia jól képviseli a technológia fejlődését a robotikai iparban – ahogyan azt is, hogy ezek a fejlesztések miként alkalmazhatók más részlegekre, például a divatra.
 
Sophia, aki elismert „robotpolgár”, fogadta a vendégeket a BOSS divatbemutató bejáratánál és interakcióba lépett velük. Képes ugyanis felismerni az arcokat, a kézmozdulatokat, sőt az emberi érzelmi megnyilvánulásokat is regisztrálja magában a beszélgetés során. Olvasd el: Minden háztartásban lehet Sophia?
 
Nem csupán recepciósként funkcionált azonban. Amint a divatbemutató elkezdődött, a kamera megörökítette, amint az első sorban egy íróasztalnál ült és nézte a modelleket a kifutón. 
 
Abban a pillanatban, amikor a műsor életre kelt, a nézők számára a BOSS részben utópikus, részben disztópikus robotika világának tájképét láthatták.
 
Miután Sophia üdvözölte őket, a vendégek életnagyságú hologramokkal teli alagutakon keresztül léptek be a BOSS Techtopia-ba, amelyek különböző nyelveken köszöntötték őket. Ezek az alagutak egy paravánokkal teli előcsarnokba vezettek. Innen a résztvevők a lenyűgöző kifutótérre értek, amelyben keveredtek a hagyományos irodai- és futurisztikus technológiai elemek.
 
A kifutóhurkon belül hat tematikus szoba volt, mindegyiket a BOSS Techtopia kontrollszobából vezérelték.
 
 
A HarmoniTech Space-ben az érdeklődők jógikkal találkozhattak, akikkel jógázni lehetett a rohanó vállalati világban. A Brainstorm Room szoba dolgozói speciális fejhallgatót viseltek a fényterápiához, miközben együtt gondolkodtak.
 
Két másik helyiséget nyugtató tárgyalóhelyiségként alakítottak ki, sok növénnyel. Az AromaSynth Lab az illatok felfedezéséről szólt – a jelenlevők ki is próbálhatták azokat.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.