2023. 09. 15. - 09:30

Mesterséges intelligencia - Nevelőszülőket kapnak a robotkutyák

Mesterséges intelligencia - Nevelőszülőket kapnak a robotkutyák

A Sony „nevelőszülői” programot indít robotkutyák számára, azzal a céllal, hogy új kezdetet biztosítson nekik, ha jelenlegi tulajdonosaik már nem tartanak igényt rájuk.

A Sony „nevelőszülői” programot indít robotkutyáknak. Ez segítene a mesterséges intelligencia-vezérelt állatoknak abban, hogy újraindíthassák „életüket”, amennyiben jelenlegi „gazdáik” már nem szeretnének együtt lenni velük.
 
A terv egy fenntarthatósági projekt részét képezi, amelynek célja, hogy a nem kívánt ERS-1000 Aibo roboteb-modelleknek – amelyek az 1990-es években népszerűvé vált robotkutyák újraindított változatai – új életet adjon.
 
A Sony a kutyákat tesztelésre és javításra viszi, mielőtt egészségügyi intézményekbe és idősek otthonába, valamint más szervezetekbe szállítaná őket, amelyek hasznát vehetik az érzelmi támogatást nyújtó robotkedvenceknek – tudatta a theverge.com. Olvasd el: "Újratöltve a robotkutya" - korábban "megölték"
 
Mesterséges intelligencia - Nevelőszülőket kapnak a robotkutyák
Mesterséges intelligencia - Nevelőszülőket kapnak a robotkutyák
 
Az úgynevezett „nevelőszülők” nem titkoltan díjat fizetnek a szolgáltatásért, míg egyes rossz állapotban adományozott robotkutyákat más Aibo egységek javítására használhatnak fel. Olvasd el: Megjött a bionikus robotmacska
 
A robot kutyák érzékelőkkel rendelkeznek – ez teszi lehetővé számukra, hogy reagáljanak a hangra és az érintésre, de bizonyos embereket is felismernek.
 
Arra is képesek, hogy az ajtóban üdvözöljék gazdájukat és trükköket is végrehajtanak - például a hátsó lábukra állnak.
 
A jelentés alapján a robotebeket érzelmi támogató állatoknak tekintik - segítenek embereken, akik nem érintkezhetnek valódi állatokkal. Eközben a rendszer csökkenti a hulladék mennyiségét is, mivel a nemkívánatos egységek akár hosszú évekig is működhetnek.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.