2024. 01. 10. - 10:30

Mesterséges intelligencia - Megérkezett az első önjáró építőipari teherautó

Mesterséges intelligencia - Megérkezett az első önjáró építőipari teherautó

Elektromos, autonóm teherautóval állt elő a SafeAI és az Obayashi vállalat – a gép komoly segítséget jelenthet az építőiparban.

Bemutatta elektromos, autonóm építőipari teherautóját a SafeAI és az Obayashi cég. A vállalatok közös alkotása az első, utólag átalakított, autonóm, zéró károsanyag-kibocsátású kamion, amellyel elmondásuk szerint egy „biztonságosabb, fenntarthatóbb jövőt” céloznak meg.
 
Az autonóm nehézgépeket fejlesztő SafeAI, illetve Japán egyik legnagyobb építőipari vállalata, az Obayashi a maga nemében első nulla emissziós, autonóm fuvarozó teherautóval rukkolt elő a Caterpillar 725 elnevezésű kamionnal.
 
A gépet utólag tették önjáróvá és szerelték fel villamosítási technológiával. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Jöhetnek az önjáró építőgépek
 
Mesterséges intelligencia - Megérkezett az első önjáró építőipari teherautó
Mesterséges intelligencia - Megérkezett az első önjáró építőipari teherautó
 
Ez az áttörés a nehéziparban utat nyit a vállalatok számára, hogy újra felhasználják meglévő eszközeiket, miközben javítják működésüket és lehetővé teszik fenntarthatósági céljaik elérését is.
 
Évek óta fennálló gondon segíthet
 
A nehézipari vállalatok évek óta küzdenek biztonsági, termelékenységi és költségproblémákkal. Ahogy a környezetvédelmi, társadalmi és kormányzási (ESG) kötelezettségvállalások az elmúlt esztendőkben egyre inkább előtérbe kerültek, a fenntarthatóság is a legfontosabb kérdéssé vált.
 
Az autonómia vagy a villamosítás önmagában is megoldhat néhány ilyen kihívást, együttesen azonban hatalmas hatást gyakorolhatnak.
 
A projekt jelentős előrelépést jelent az iparág számára. Míg az autonómiát és az elektromosítást egymástól függetlenül hajtották végre, ez az első alkalom, hogy mindkét technológiát sikeresen szerelték fel utólag egy teherautóra. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Jön és ás a teljesen önjáró markológép
 
A technológiai megoldással bárki korszerűsítheti a gépeit
 
A megoldással a cégek újra felhasználhatják és korszerűsíthetik meglévő eszközeiket, miközben racionalizálják a telephelyi műveleteket és javítják a környezeti teljesítményt.
 
„Autonóm megoldásunkat úgy tervezték, hogy nyitott és interoperábilis legyen, vagyis bármilyen márkát vagy modellt képviselő járművön alkalmazható. Azt is szeretnénk elérni, hogy a megoldásunk bármilyen energiaforrásról működjön – mondta el Bibhrajit Halder, a SafeAI alapítója és vezérigazgatója. - Projektünk egy lépés ebbe az irányba, bemutatja ugyanis, hogy autonóm földi járműsor hogyan lehet kompatibilis az elektromos járművekkel.”
 
A Caterpillar 725 önjáró teherautó utólagos felszerelése kapcsán a vezérigazgató megjegyezte: az úttörő projekt bizonyítja elkötelezettségüket az energia-agnosztikus, autonóm jövő iránt, ahol a hatékonyság és a fenntarthatóság kéz a kézben jár.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.