2024. 03. 21. - 09:00

Mesterséges intelligencia – Már robottal javítják a kátyúkat Angliában

Mesterséges intelligencia – Már robottal javítják a kátyúkat Angliában

Elérkezett ez is: az emberek helyett már robot javítgatja az úthibákat az Egyesült Királyságban, amely mesterséges intelligencia segítségével végzi a munkáját.

Munkába állt az első kátyúzó robot Angliában, amely teljesen autonóm módon, egyedül végzi el a feladatait.
 
Az önálló robot mesterséges intelligenciával működik, azonosítja az úthibákat és ki is javítja azokat.
 
Az ARRES (autonomous road repair system, vagyis önálló útjavító rendszer) Prevent nevű robotot a Robotiz3d cég készítette, melyet a Liverpool-i Egyetem kutatói alapítottak.
 
Még csak tesztelik, de jó úton halad
 
Egyelőre még csak tesztüzemben használják a szakemberek – szeretnék megtudni, mekkora hatékonyságot várhatnak a robottól és milyen fejlesztésekre lenne még szükség rajta. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Már kátyújavító robottal is számolhatunk
 
Mesterséges intelligencia – Már robottal javítják a kátyúkat Angliában
Mesterséges intelligencia – Már robottal javítják a kátyúkat Angliában
 
Ha a mesterséges intelligencia-vezérelt eszköz jól teljesít, elindíthatják a tömeggyártását. A cél az, hogy egyszerűbben és gyorsabban megoldhassák az utak javítását az országban.
 
A teszt során a robotot nem egy adott helyszínre irányítják, hanem magától keresi meg – mesterséges intelligencia-algoritmusok és kamerák segítségével -, hogy hol találhatók hibák az aszfalton.
 
Időben észreveszi és javítja a hibákat
 
Az ARRES Eye rendszer képes megkülönböztetni egymástól a kátyúkat és repedéseket, azt is megítéli, mekkora azok mélysége és kiterjedése. Térképen jelöli, hol vannak ezek a kátyúk és meghatározza, milyen mértékű gond van velük.
 
A robot tartályában hordozza a foltozáshoz szükséges anyagot, így a repedéseket kijavítja – lépéseket téve ezzel a nagyobb bajok megelőzésére.
 
Ha a rendszer beválik, a robotok minden kétséget kizáróan komoly segítséget nyújthatnak abban, hogy az úthibák mindig időben meg legyenek javítva, szerte a világon – elkerülve a káreseteket.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.