2023. 04. 27. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Épül a világ legnagyobb automatizált vertikális farmja

Mesterséges intelligencia - Épül a világ legnagyobb automatizált vertikális farmja

A világ legnagyobb automatizált vertikális farmját építi Mexikóban a gazdálkodási technológiákkal foglalkozó iFarm vállalat.

Nagy fába vágta fejszéjét a vertikális gazdálkodási technológiákkal foglalkozó iFarm. Megállapodott a mexikói Opus 2G Grouppal, hogy megépítenek egy hatalmas, automatizált high-tech vertikális farmot a dél-mexikói, oaxacai Tehuantepec Smart City (okosváros) városában.
 
A legmodernebb vertikális gazdálkodási technológiákkal készülő farm - 38.500 négyzetméteres termőterülettel - a világ legnagyobb vertikális farmjának ígérkezik.
 
Tehuantepec Smart Cityjét a Holding Opus 2G Group hozza létre, a The Smart Industrial Corridor Benito Juarez (CIINT) projekt keretében.
 
A kezdeményezés az Interoceanic Corridor of Tehuantepec Isthmus kormányzati projekt részét képezi, amely az oaxacai Salina Cruz kikötő és a veracruzi Coatzacoalcos összekapcsolásából állcélja, hogy elősegítse Mexikó délkeleti államainak gazdasági növekedését. Az Opus 2G Group kezdeményezését támogatja Oaxaca állam kormánya. Olvasd el: Függőleges gazdálkodást mutattak be mesterséges intelligenciával
 
Mesterséges intelligencia - Hasonló stílusú lenne a legnagyobb automatizált vertikális farm - Fotó: ifarm.fi
Mesterséges intelligencia - Hasonló stílusú lenne a legnagyobb automatizált vertikális farm - Fotó: ifarm.fi
 
A CIINT Benito Juárez olyan nehéz iparágakat foglal magában, mint a vegyipar, az energiaipar és a mezőgazdaság, s a kezdeti szakaszban nagyjából 75 ezer munkahelyet teremt majd.
 
A több mint 170 ezer ember elhelyezésére szolgáló Tehuantepec Smart City gyakorlatilag a semmiből épül fel - 40 km-re az oaxacai Salina Cruz kikötőtől. Olvasd el: Jövő technológia - Beltérben, függőlegesen terem a szamóca
 
Tehuantepec intelligens városában az iFarm a legmodernebb iFarm StackGrow technológián alapuló automatizált vertikális farmot építi fel. Teljes termőterülete 38.500 négyzetméter lesz, ahol több mint 35 fajta leveles zöldet és mikrozöldet termesztenek majd hidroponikus vertikális gazdálkodási rendszerrel.
 
A várható havi hozam több mint 288 tonna jó minőségű termés lenne havonta. A kísérleti farm 2024-ben indulna el.
 
„A Tehuantepec Smart City projekt a társadalmi és környezeti hatások iránti elkötelezettség kiemelkedő példája. Az iFarm rendkívül büszke rá, hogy részese lehet ennek. Reméljük, együttműködésünk elősegíti a mexikói és globális élelmiszertermelési táj átalakulását” – mondta el Alexander Lyskovsky, az iFarm vezérigazgatója.
 
Az Opus 2G Group és az iFarm 2028-ra 22 automatizált vertikális farm létrehozását tervezi az okosvárosban.
 
Az élelmiszertermelési tervben a jövőben termények széles skálája szerepel: bogyók, gyümölcsök, zöldségek, virágok és gyógynövények.
 
Az iFarm és az Opus 2G Group közös vizsgálatot is folytat, melynek célja egy beltéri gazdálkodási rendszer kifejlesztése, kávé- és kakaóbab termesztésére.
 
 
Fotó: ifarm.fi
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.