2018. 02. 17. - 09:00

Gyárak robotokkal – ahol a mesterséges intelligencia az úr – 2.rész

Gyárak robotokkal – ahol a mesterséges intelligencia az úr – 2.rész

Pár esztendeje még nem tudtuk volna elképzelni, hogy a robotok jelentős mértékben támogassák az üzemekben zajló munkát – napjainkra azonban igen sok gyárban folyik így a termelés: a mesterséges intelligencia segítségével robotok végzik a munka nagy részét.

Manapság számos gyárban zajlik a munka robotok alkalmazásával, melyek a folyamatok jó részét képesek önállóan elvégezni. A legnagyobb gyárak „foglalkoztatják” őket, s használják a mesterséges intelligencia segítségét.

Az első 10 gyárról már szó esett, lássuk a többieket.

A Pepper robot képes fogadni ügyfeleket és tájékoztatni a mesterséges intelligencia segítségével

A Pepper robot képes fogadni ügyfeleket és tájékoztatni a mesterséges intelligencia segítségével

11.Adidas: a német sportszereléseket gyártó márka 2017-ben nyitotta meg Bajorországban első automatizált gyárát, s bemutatta első, robot által készített „Futurecraft M.F.G.” modelljét 2017 szeptemberében. A Speedfactory, azaz szabad fordításban „gyorsgyár” a jövőben Amerikában és Nyugat-Európában is megnyitja kapuit.

12.Walmart: ez a cég drónokat tesztel, melyek a forgalmazó központok felett repülve ellenőrzik a raktárakat, feljegyezve, miből van kevés és mi hiányzik. Rendkívül hatékonyak, mert 1 nap alatt elvégzik a teljes ellenőrzést, ami az emberek számára 1 hónapba telik.

13.Carrier: a légkondícionálókat gyártó üzemmel kapcsolatban Donald Trump megválasztásakor volt már egyezkedés, melynek során 800 dolgozó munkáját megtartották, ám a tennivalók nagyrészét robotok veszik át, mivel a gyárat automatizálják.

14.Nestlé: a Nestlé a SoftBank Pepper robotjait alkalmazza a Dolce Gusto kávégépek és kapszulák elkészítéséhez Japánban, de válaszolnak a vevők kérdéseire is. A robotokat az ország 100 üzletében használják.

15.SNCF: Franciaország állami tulajdonban levő vasúti társasága ugyancsak a SoftBank Pepper robotjait teszteli. A droidok információkat szolgáltatnak és válaszolnak a kérdésekre, s több állomáson próbálták már ki őket.

Több üzem is alkalmazza a SoftBank Pepper robotjait

Több üzem is alkalmazza a SoftBank Pepper robotjait

16.Mastercard/Pizza Hut: a két cég együttműködve használ robotokat a fogyasztók ellátásában kínai éttermeiben, ugyancsak a humanoid Pepper robotok segítségével, melyek felveszik a rendelést, feldolgozzák a fizetést és válaszolnak a kérdésekre.

17.Shiseido: a luxus kozmetikumokat gyártó cég robotok csapatát fejleszti új központja számára Osakában, Japánban. Automatizációjának köszönhetően 50 százalékkal növelik teljesítményüket, miközben a költségeik csökkennek.

18.Ocado: a brit online szupermarket több mint ezer 4G-kompatibilis robotot használ az automatizált raktáraiban, s együttműködik a négy vezető egyetemmel humanoid robotok fejlesztésében, amelyek asszisztálhatnak a karbantartási munkákban is.

19.Foxconn: a kínai cég, amely az Apple, a Samsung és a Microsoft számára készít eszközöket, 2017-ben 60 ezer embert cserélt le robotokra. A vállalat azt reméli, hogy minden monoton, ismétlődő feladatot automatizálhat.

A cikket folytatjuk.

Kapcsolódó cikk:

Gyárak, melyek robotokkal dolgoznak

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.