2024. 03. 29. - 08:15

Jön az iparágspecifikus mesterséges intelligencia – A KKV-k is jól járnak vele

Jön az iparágspecifikus mesterséges intelligencia  – A KKV-k is jól járnak vele

Nem kétséges, hogy a 2024-es esztendőben még inkább teret nyer a mesterséges intelligencia. A korszerű technológia a KKV-knak is kapóra jön, de hogyan profitálhatnak belőle?

Noha már az azt megelőző években elkezdődött a térnyerése, idén még inkább lendületet vesz a mesterséges intelligencia. A vállalkozások is egyre nagyobb lehetőségeket kaphatnak általa, több műveletet hajthatnak végre a modern technológiával.
 
Ma már számos MI-eszköz van, amelyek az üzletvitel átalakítására is képesek, de a fejlesztések folyamatosak. 
 
A KKV-k számára említésre méltó előnyökről Robert Cottrill, az ANS technológiai igazgatója beszélt a közelmúltban.
 
Cikkünk első részében a GenAI felemelkedéséről, valamint a Microsoft lépéseiről esett szó.
 
Milyen előnyökre készülhetnek azonban még a KKV-k?
 
Mesterséges intelligencia és kiberbiztonság
 
A kis- és középvállalkozások számára fontos, hogy szem előtt tartsák az adatvédelmet, a biztonságot, az átláthatóságot és a magyarázhatóságot, amennyiben láthatatlan mesterséges intelligencia-rendszerekről van szó.
 
A mesterséges intelligencia a kiberbiztonság terén is élen jár
A mesterséges intelligencia a kiberbiztonság terén is élen jár
 
Miközben kétségetelen, hogy a mesterséges intelligencia rosszindulatú célokra is felhasználható, sok vállalkozás pozitívan optimalizálja a mesterséges intelligenciát - küzdve a robotokkal, hogy kivédje az olyan kibertámadásokat, mint például az adathalász csalások és a rosszindulatú programok.
 
A vállalkozásoknak 2024-ben is gondoskodniuk kell arról, hogy a kifinomultabb csalások ellen védve legyenek - ezért érdemes fontolóra venniük az MI-alapú kiberbiztonsági technológia integrálását.
 
Áttörések a fejlesztés terén
 
Az MI-rendszerek valószínűleg csak 2025-re lesznek kifinomultabbak, így a KKV-k idén számíthatnak új kutatások megjelenésére a kvantumszámítástechnikával kapcsolatban.
 
Bár jövőre sem lehet számítani tömeges elterjedésre, tény, hogy a mesterséges intelligencia a hagyományos számítógépeknél hatékonyabban képes megoldani az összetett problémákat.
 
Ezek a rendszerek hatalmas mennyiségű adat feldolgozásával segíthetnek olyan feladatokban, mint az útvonaltervezés, pénzügyi portfóliókezelés, sőt az MI az efféle műveletek javításában is jól jön.
 
Iparágspecifikus mesterséges intelligencia
 
A 2024-es esztendőben várhatóan megjelenik az iparág-specifikus mesterséges intelligencia, amelyet a gyártók támogatnak. Az iparágra összpontosító mesterséges intelligencia közvetlenül felhasználható, ahelyett, hogy egy meglévő modellt kellene kiterjeszteni a tartománykontextusra.
 
Ez azt jelenti, hogy a kis és középvállalkozások 2025-ben már profitálhatnak az iparágukra szabott mesterséges intelligencia-szoftverből, ami még egyszerűbbé teszi a műveletek egyszerűsítését.
 
A mesterséges intelligencia célja, hogy kevesebbel többet érjen el – a KKV-k ma már sokkal költséghatékonyabb mértékben alkalmazhatják az MI-szolgáltatásokat, mint korábban.
 
Fontos, hogy idén minden KKV stratégiájában élen álljon az engedélyezés és a termelékenység - a mesterséges intelligencia pedig segíteni fog a pontosság és a teljesítmény javításában.
 
A 2024-es esztendő pozitívnak tűnik a kis- és középvállalkozások számára, amelyek óriási hasznot húzhatnak a mesterséges intelligencia térnyeréséből, a költség- és időmegtakarítástól kezdve az ügyfelek és a versenytársak jobb megértéséig.
 
Az innovatív technológiától a továbbfejlesztett kiberbiztonsági képességekig az MI képes átalakítani az üzleti alkalmazásokat és segíteni a vállalkozásokaz abban, hogy minimális kockázattal gyorsan elérjék céljaikat.
 
Mivel a mesterséges intelligencia forradalma még csak most kezdődik, azoknak a vállalkozásoknak, akik nem tudják, hol kezdjék, fontos szakértőkkel beszélniük, hogy átalakulásukat még ma megkezdhessék.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.