2024. 03. 26. - 10:10

A GenAI térnyerése – Profitálhatnak belőle a KKV-k 2024-ben

A GenAI térnyerése – Profitálhatnak belőle a KKV-k 2024-ben

A mesterséges intelligencia 2024-ben még inkább lendületet vesz, így a vállalkozások még több műveletet hajthatnak végre a legmodernebb technológiával. Mire számíthatnak a KKV-k?

A mesterséges intelligencia térnyerése már 2023-ban is figyelemreméltó volt.Számíthatunk azonban rá, hogy 2024-ben ez igazán lendületet kap.Még több módot találhatnak a vállalkozások a mindennapi műveletek végrehajtására a legmodernebb technológiával.
 
Ma már léteznek - főként a KKV-k számára - mesterséges intelligencia-eszközök, amelyek átalakítják üzletvitelüket, idén ugyanakkor új fejlesztések is várhatók.
 
Minderről Robert Cottrill, az ANS technológiai igazgatója számolt be a közelmúltban, aki kitért arra is, mire számíthatnak a KKV-k.
 
A GenAI térnyerése – Profitálhatnak belőle a KKV-k 2024-ben
A GenAI térnyerése – Profitálhatnak belőle a KKV-k 2024-ben
 
A GenAI sztratoszférikus emelkedése
 
Semmi sem indokolja, hogy a legújabb mesterséges intelligencia csak a nagyvállalatok számára legyen elérhető. A KKV-k valójában aránytalanul sokat profitálhatnak abból, ha bevezetik az MI-t üzleti gyakorlatukba.
 
A vállalkozások használhatnak mesterséges intelligencia eszközöket arra, hogy az alkalmazottak idejét nagyobb értékű munkára irányítsák át és javítsák az ügyfelek elkötelezettségét, nem beszélve arról, hogy a mesterséges intelligencia egy sor költségmegtakarítási előnnyel is jár.
 
A mesterséges intelligencia segítségével történő egyszerűsítésből megtakarított pénz lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy új technológiákba, új termék- és szolgáltatásvonalakba fektessenek be, hogy elősegítsék a növekedést, valamint növeljék az alkalmazottak bérét és juttatásait.
 
A generatív mesterséges intelligencia térnyerése mára már valóság - bebizonyosodott, hogy megváltoztatja a dolgokat. A ChatGPT napjainkban számos üzletben alapszoftvernek számít szövegírási, kutatási és adatfeldolgozási képességeinek köszönhetően.
 
Számítani lehet rá, hogy a meglévő GenAI javulni fog 2024-ben, a tervek szerint a GPT5 kiadása jobb multimodális felhasználást tesz lehetővé és más termékekbe is beépül - még hatékonyabbá téve azokat. Ezt a szoftver szélesebb körű képzést kapott, ezért fejlettebb érvelési képességekkel rendelkezik.
 
Sokkoló hullámot hozhat a Microsoft
 
A Microsoft eddigi legnagyobb lépésének érkezése a mesterséges intelligencia világába szintén sokkoló hullámot hozhat 2024-ben.
 
A vállalat továbbra is uralja a munka világát egyre népszerűbb szövegszerkesztő és táblázatkezelő szoftvereivel, míg a Copilot tömeges bevezetése az esztendő közepén azt eredményezheti, hogy a KKV-k hatékonysági előnyökhöz juthatnak a folyamatok és a munkafolyamatok terén.
 
A mesterséges intelligencia fejlődésével az EdgeAI - a mesterséges intelligencia és az edge számítástechnika kombinációja - is fellendülhet, amely kevésbé erős eszközökön, például IoT-ken fut.
 
Ezek a mesterséges intelligencia-munkafolyamatok olyan központosított adatközpontokra terjednek ki, mint a felhő, valamint a felhőtől távol lévő eszközökre, amelyek közvetlen kapcsolatban állnak az emberekkel.
 
Egy láthatatlan szövetséges
 
Míg a generatív mesterséges intelligencia jelenleg emberi tevékenységet igényel a felszólítások irányításához, várhatóan már 2024-ben nagyobb platformot látunk majd a „láthatatlan” MI számára.
 
Amint ezek az eszközök engedélyezve vannak egy vállalkozáson belül, többé nem lesz szükség felszólításokra, a háttérben számos különféle feladatnál működhet - például az adatfeldolgozás és a kiberbiztonság terén.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.