2024. 03. 05. - 11:25

Értelmes adatfelhasználás, rugalmas fizetés - A legsikeresebb üzleti trendek 2024-ben

Értelmes adatfelhasználás, rugalmas fizetés - A legsikeresebb üzleti trendek 2024-ben

Napjaink nem kevés kihívás elé állítják a kis- és középvállalkozásokat. Az üzleti növekedési területek és a fogyasztói trendek kiaknázása azonban segíthet a vállalkozás sikerre vitelében.

Bár bőven van mivel megküzdeniük manapság a vállalkozásoknak, sokat segíthetnek a boldogulásban az új technológiai vívmányok – köztük az üzleti növekedési területek kiaknázása és a fogyasztói trendek kihasználása.
 
Cikkünk első részében az online kínálat bővítéséről, az üzletmenet folytonosságába történő befektetésről és a mesterséges intelligencia befogadásáról esett szó.
 
Lássuk, melyek még a legnépszerűbb trendek 2024-ben!
 
Rugalmas fizetési megoldások nyújtása
 
A sok veszélyt rejtő gazdasági helyzet zord terepet jelentett a vállalkozások és a fogyasztók számára egyaránt. Ahogyan a vállalatvezetőknek is nehéz döntéseket kellett meghozniuk a kiadáscsökkentéssel kapcsolatban, a háztartásoknak is kétszer át kellett gondolniuk, mire költsenek a költségvetésüket figyelembe véve.
 
Ennek eredményeként egyre több vállalkozás kezdett olyan rugalmas fizetési megoldásokat kínálni, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy most vásároljanak, de fizessenek később.
 
Ez könnyebben kezelhetővé teszi a vásárlást a fogyasztó számára, miközben olyan eladást is biztosít a vállalkozásoknak, amelyet egyébként elveszíthetnének. Mivel a háztartások továbbra is a növekvő költségekkel küzdenek, valószínűleg a jövőben is ez lesz az egyik jelentős kisvállalkozási trend.
 
Komoly hozzáállás a fenntarthatóság kérdésében
 
A 2023-as év az eddigi legmelegebb esztendő - az első olyan év, amikor az év minden napja 1 Celsius fokkal melegebb volt, mint az iparosodás előtti időszakban.
 
Értelmes adatfelhasználás, rugalmas fizetés - A legsikeresebb üzleti trendek 2024-ben
Értelmes adatfelhasználás, rugalmas fizetés - A legsikeresebb üzleti trendek 2024-ben
 
Mivel a hőmérséklet valószínűleg minden előttünk álló évben emelkedni fog, a fogyasztók az eddiginél sokkal jobban tudatában vannak annak, milyen hatással van mindannyiunk közös bolygójára az életmódunk.
 
A fogyasztók még ezen, gazdaságilag kihívásokkal teli időkben is olyan cégekkel kötnek szívesen üzletet, amelyek minimális környezeti költséggel működnek.
 
A 2024-es év az az esztendő, amikor a márkák megújítják elkötelezettségüket az etikus és fenntartható működés mellett, átláthatóak a céljaik és előrehaladásuk tekintetében.
 
A vállalkozásoknak gondoskodniuk kell arról, hogy ellátási láncaik minden láncszemében figyelembe vegyék a fenntarthatóságot.
 
Az olyan márkák, mint például a Patagonia, címlapokra kerültek azzal, hogy demonstrálják elkötelezettségüket az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. A fogyasztók jó része elkezdte ezt elvárni azoktól a vállalkozásoktól, amelyektől beszerez dolgokat.
 
Ennek megfelelően egyre több vállalat vásárol helyben, használja fel újra és hasznosítja a hulladékot, tudatosabban ártalmatlanítja azt és gondoskodik arról, hogy az ellátási láncon belül mások is ezt tegyék.
 
Az adatok értelmes felhasználása
 
Az adatok talán a legfontosabb árucikkek, amelyeket egy vállalkozás felhalmozhat. Ráadásul soha nem volt még robusztusabb eszköztár, amely segítené a KKV-kat ezen adatok értelmes felhasználásában.
 
A megfelelő üzleti intelligencia és elemző eszközök segítségével a vállalatvezetők agilisabbak lehetnek, gyorsabban és megalapozottabban hozhatnak döntéseket.
 
Sőt, az ügyféladatokhoz való hozzáférés segíthet a kis- és középvállalkozásoknak abban, hogy rendkívül személyre szabott ügyfélélményt hozzanak létre – olyat, ami többet nyújt a fogyasztóknak: relevánsabb termékajánlatokat, személyre szabott ajánlatokat és (a generatív mesterséges intelligenciával kombinálva) személyre szabott üzenetküldést.
 
Gyorsabb fizetés a pénzáramlás optimalizálása érdekében
 
Az egészséges pénzforgalom fenntartása minden formájú és méretű vállalkozás számára kiemelt fontosságúvá vált. Az emelkedő infláció megszorította a haszonkulcsokat, ezért a legtöbb vállalkozásnak át kell gondolnia árazási stratégiáját, szigorítania kell az operatív kiadásokon és szükséges csökkentenie a fizetésre várakozás idejét.
 
A gyors fizetés hatékonyabb módjainak megtalálása nemcsak a 2024-es év egyik legnagyobb üzleti trendje, hanem a fizetőképesség biztosításának kulcsa is egy pénzügyi kihívásokkal teli jövőben.
 
Ennek megfelelően a vállalkozások olyan szoftverekbe fektetnek be, amelyek hatékonyabb számlázás, automatizált fizetési emlékeztetők és a fizetési módok szélesebb körének támogatása révén segíthetik elő a pénzáramlás jobb kezelését.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.