2023. 11. 10. - 09:20

HealZone és Diagnodent - Számos technológiai újítás segíti a fogászatot

HealZone és Diagnodent  - Számos technológiai újítás segíti a fogászatot

A fogászat folyamatos fejlődésével a modern elvárásoknak igyekszik megfelelni. Az új technológiákkal számos szempontból javítható a fogászati ellátás. Melyek ezek?

A páciensek megfelelő kezelését napjainkban számos új technológia is segíti. A feltörekvő fogászati technológiákkal a szakemberek igyekeznek a betegek élményét minél jobbá, félelemmentesebbé tenni.
 
Cikkünk első részében az első 5 új technológiáról számoltunk be. Lássuk a többit is.
 
1.HealOzone: egy gyors, egyszerű és fájdalommentes módszerről van szó a fogszuvasodás megszüntetésére.
 
A HealOzone hatékony, mert ózont (O3) tartalmaz, amely egy közönséges földgáz, de hatékonyan elpusztítja a baktériumokat és a gombákat. A HealOzone nagyszerű eszköz a fogszuvasodás korai jeleinek észlelésére és a probléma megszüntetésére, mielőtt az előrehaladottabb stádiumba kerülne.
 
HealZone és Diagnodent  - Számos technológiai újítás segíti a fogászatot
HealZone és Diagnodent - Számos technológiai újítás segíti a fogászatot
 
2.DIAGNOdent: a DIAGNOdent új, korszerű eszköz. A fogorvosok olyan helyeken megbúvó üregek észlelésére használják, amelyeket a szokásos röntgensugarak nem találnak meg. Biztosítja, hogy alaposan átvizsgálják a páciens száját a fogszuvasodás korai jelei szempontjából – elkerülve, hogy a jövőben többet kelljen költeni a kezelésre, amennyiben az üregek állapota előrehaladottabbá válik.
 
3.Intraorális kamera: az intraorális kamera olyan eszköz, amellyel a fogorvosok pontos és jól definiált képeket készíthetnek a páciens száján belüli, nehezen látható helyekről.
 
A kamera azt is lehetővé teszi, hogy a fogorvos megmutassa ezeket a képeket a betegeknek, miközben felméri igényeiket. A technológia ezen új formája lehetővé teszi a fogorvos számára, hogy alaposan megvizsgálja a szájat és jobban áttekintse, mire lenne szükség a páciens száj- és fogápolása terén.
 
4.Zoom fehérítés: az új, korszerű fehérítő kezelés gyorsan és könnyen nyújt kiváló eredményt a pácienseknek. Elég egy fogorvosnál tett látogatás és a Zoom fehérítés jelentősen megváltoztathatja az ember mosolyát - akár nyolc árnyalattal fehérebbé téve a fogait.
 
5.Dinitrogén-oxid és intravénás szedáció: a dinitrogén-oxid, más néven nevetőgáz nagymértékben megnyugtatja a pácienst. Ellazul, de közben normálisan tud kommunikálni a fogorvosával.
 
Külön érdekessége, hogy az intravénás szedáció úgy nyugtatja a pácienst, hogy az nem tudja, mi történt a fogászati kezelés során - de ébren van a beavatkozáshoz. Ez általában olyan betegek számára javasolt, akik nagyon félnek a fogorvostól, illetve olyan, fájdalmas eljárásokhoz ajánlott, mint például a bölcsességfogak eltávolítása.
 
L.A.
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.