2023. 11. 08. - 11:00

Íme a 10 legjobb új technológia a fogászatban

Íme a 10 legjobb új technológia a fogászatban

Folyamatosan fejlődik a fogászat, hogy a modern igényeknek megfeleljen. Számos új technológia segíti a páciens-kezelést, speciális fénytől kezdve a fogászati implantátumokig.

A fogászat területe folyamatosan fejlődik és változik, hogy a legjobban megfeleljen a páciens igényeinek. Az új és feltörekvő technológiákat is beveti, amelyek célja, hogy a betegélményt a lehető legkomfortosabbá tegyék.
 
Lássuk, melyek ezek 2023-ban.
 
1.VELscope: a VELscope egy speciális fényforrás, mellyel a fogorvos a páciens szájába világít, hogy észlelje az esetleges rendellenességeket. Ezt a technológiát hatékonyan használják a rák vagy egyéb betegség korai formáinak kimutatására a szájüregi rákszűrés során.
 
2.Digitális röntgensugarak: a digitális röntgensugarak gyorsabbak és kevesebb sugárzást tartalmaznak, mint a hagyományosak.
 
A legújabb technológiák a fogászatban a páciensek komfortérzetét szolgálják
A legújabb technológiák a fogászatban a páciensek komfortérzetét szolgálják
 
Amikor a páciensről digitális röntgenfelvételt készítenek, a kép pillanatok alatt megjelenik a számítógépen. A fogorvos ezután ránagyíthat a képre, hogy jobban felmérje állapotát és tájékoztassa a pácienst szájüregének egészségéről.
 
A digitális röntgensugarak kevésbé károsak, mivel akár 90 százaléjkkal kevesebb sugárzást tartalmaznak, mint a hagyományosak.
 
3.Invisalign: az Invisalign átlátszó, gyakorlatilag láthatatlan fogszabályozó, amely finoman kiegyenesíti a fogakat.
 
Hatékony és kényelmes módot biztosít a mosoly szebbé varázslására, anélkül, hogy kényelmetlenséget okozna a nehéz, fém merevítők viselésével. Az Invisalign fogszabályzó könnyen kivehető tisztításhoz, az elfogyasztott élelmiszerek típusára vonatkozóan pedig nem állít fel korlátokat. Vagyis kevesebb idő alatt, kevesebb gonddal teszi szebbé mosolyunkat.
 
4.Lézeres fogászat: a lézereket számos fogászati eljárás során használják a hatékonyság növelésére és a kellemetlen érzések kiküszöbölésére, beleértve a fogszuvasodást, a fogérzékenység csökkentését, a daganatok megszabadulását és a fehérítést.
 
A lézeres fogászat gyors, fájdalommentes, a beavatkozás során pedig hatékonyan képes eltávolítani a baktériumok bármely formáját, elkerülve a további szövődményeket vagy problémákat.
 
5.Fogimplantátumok – az új, modern fogászati implantátumok a hiányzó fogak gyökérrészének csavaros pótlásai.
 
Az implantátumokat az egészséges mosoly helyreállítására használják, amennyiben a páciensnek hiányzik egy vagy több foga. A fogbeültetések hatékonyak, mert pótolhatják a hiányzó fogakat, miközben a természetes fog érzetét és megjelenését biztosítják.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.
 
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.