2023. 06. 19. - 10:00

Szívroham rizikót csökkenthet a céklalé

Szívroham rizikót csökkenthet a céklalé

A céklalé rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívroham kockázatát – mutatott rá egy új kutatás. Ráadásul nem is kell hozzá sokat inni belőle.

Mérsékelheti a szívroham kockázatát a céklalé. Egy új tanulmány szerint elég 70 ml zöldséglevet meginni.
 
Ekkora mennyiség már a felére csökkentette a szívroham és egyéb szövődmények rizikóját azoknál az anginás betegeknél, akiknél stentet helyeztek be – a kockázat mindössze 6 hónap alatt lett alacsonyabb.
 
A céklalé nitrátokat tartalmaz, amelyek elősegítik az erek tágítását és javítják a véráramlást – mutattak rá a kutatók.
 
Szívroham rizikót csökkenthet a céklalé
Szívroham rizikót csökkenthet a céklalé
 
„Pácienseinknek tetszett, hogy kezelésük teljesen természetes termékkel történik, amelynek nincsenek jelentős mellékhatásai – mondta el dr. Krishnaraj Rathod, a londoni Queen Mary Egyetem munkatársa. – Beiktatjuk ezt a kísérletek következő szakaszába, abban a reményben, hogy az orvosok hamarosan felírhatnak céklalevet, hogy biztosítsák a sztentek élettartamát.”
 
Anginában csak az Egyesült Királyságban több mint 1,3 millió ember szenved – sokaknak ültettek be stenteket, hogy az artériáikat nyitva tartsák, de ezek sajnos hajlamosak a meghibásodásra.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.