2018. 07. 11. - 11:00
Íme 3 kiváló méregtelenítő ital!

A túlevés és az egészségtelen élelmiszerek választása megnehezíti szervezetünk számára az ételek feldolgozását. Érdemes tehát időről-időre detoxikálást végezni, melyet háromféle itallal is megtehetünk.
Napjainkban gyakori, hogy a legnagyobb akarattal sem tudunk mindig egészségesen táplálkozni és élni – az olykor lehetőség hiányában becsúszó, kevésbé jótékony ételek és a káros környezeti hatások mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a méreganyagok felhalmozódjanak a szervezetünkben.
Érdemes hát időnként végezni egy kis detoxikálást.

A sárga méregtelenítő lé citromot és gyömbért is tartalmaz
Erre háromféle zöldséggel is módunk van, melyekből egyszerűen készíthetünk jóízű, méregtelenítő turmixot.
1.Zöld detoxikáló lé
Hozzávalók:
1 szár zeller (felvágva); 3 uborka (hámozva, szeletelve); 4-5 kelkáposzta levél.
Ez a detoxikáló lé különösen azért jó, mert összetevői nagy mennyiségben tartalmaznak vizet. A zöldségek kalóriában igen keveset tartalmaznak, klorofillban és tápanyagokban viszont gazdagok – A-vitamint, magnéziumot és pantoténsavat is tartalmaznak.
2.Piros detoxikáló lé
Hozzávalók:
2 grapefruit (hámozva és felszeletelve); 1 nagy cékla (hámozva és felvágva); 2 uborka (hámozva és felszeletelve).
A cékla erőteljes antioxidánsokat tartalmaz, betalainokat, melyek a test méregtelenítésében jelentős szerepet játszanak. A grapefruit ugyancsak csodálatos természetes tisztító, az uborka pedig frissít is.

A céklalé igen gazdag antioxidánsokban
3.Sárga méregtelenítő lé
Hozzávalók:
1 kurkumalé; 1 csésze kókuszvíz; 1 gyömbér (felvágva); fél citrom (hámozva és kimagozva); 1 szár zeller (felvágva); 1 teljes uborka (hámozva és felszeletelve).
Ez a méregtelenítő ital javítja az anyagcserét és kimossa a toxinokat s szervezetből. A kurkuma és a gyömbér igen jelentős gyulladásellenes élelmiszer, a zeller, a kókuszvíz és az uborka tökéletes a gyengéd detoxikálásra.
Próbáljuk ki a nekünk szimpatikusat!
B.A.