2023. 05. 24. - 10:10

Fülakupunktúra segítheti a fogyást

Fülakupunktúra segítheti a fogyást

A fülakupunktúra hatékony kezelést kínálhat az elhízásra – derült ki egy új japán tanulmányból. A résztvevők füléhez a kísérlet során fémgyöngyöket rögzítettek.

Úgy tűnik, a fülakupunktúra segíthet a fogyásban. Egy új japán kísérlet szerint hatékony kezelést nyújthat az elhízás ellen.
 
A tanulmány kimutatta, hogy az abban résztvett túlsúlyos és elhízott férfiak átlagosan több mint 6 kilót veszítettek, miután átestek az eljáráson – melynek keretében apró fémgyöngyöket tapasztottak a fülükhöz.
 
A 3 hónapos kísérlet során a 81 alany külső fülére 6 gyöngyöt helyeztek és azokat sebészeti szalaggal rögzítették.
 
Olyan nyomáspontokhoz tapasztották őket, amelyekről úgy tartják, segítik az étvágy szabályozását. A kórházi látogatások során csak kétszer cserélték a gyöngyöket, hogy a nyomás állandó maradjon. Olvasd el: Elég magában a futás a fogyáshoz?
 
Úgy tűnik, a fülakupunktúra segíthet a fogyásban (képünk illusztráció)
Úgy tűnik, a fülakupunktúra segíthet a fogyásban (képünk illusztráció)
 
A férfiak átlagosan 8 kilogrammot fogytak és teljes testzsírjuk 4 százalékát veszítették el.
 
„Japánban ezt a fogyást segítő módszert több mint 30 éve alkalmazzák. Az apró fémgyöngyök hat ponthoz kapcsolódnak a külső fülön, amelyek stimulálják az idegeket és az étvágyat, illetve a biztonságot, éhséget szabályozó szerveket, ez a fajta akupunktúra nem igényel komplex ismereteket vagy készségeket” – mondta el dr. Takahiro Fujimoto, a tokiói F Clinic igazgatója. Olvasd el: A vegán étrend jó módszer a fogyásra?
 
Hozzátette: eredményeik azt sugallják, hogy a fülben alkalmazott akupunktúra segíthet a fogyásban, ha az diétával és testmozgással párosul.
 
Az akupunktúra a jelek szerint pozitív hatással van a sóvárgás és az étvágy visszaszorítására, javítja az emésztést és felpörgeti az anyagcserét.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.