2010. 09. 16. - 06:00
A sóskaborbolya gyógyhatásai
A sóskaborbolya Dél-Európában őshonos, de északon is telepített cserje.
A sóskaborbolya közel két méteresre is megnőhet, termései élén piros színű bogyók, melyek az őszi időszak elején érnek. A bogyók fogyaszthatóak, de ízük miatt ez nem jellemző. Hatóanyagai között megtalálható többek között a C-vitamin nagy mennyiségben, a cukor, illetve különböző ásványi anyagok. Termését legfőképpen a konyhában használják fel, lekvár, vagy szörpök készítéséhez.
Gyógyhatású hatóanyagai a sóskaborbolyának a gyökerében, és a kérgében találhatóak, ezeket legfőképp májpanaszok, epeelégtelenség, szívbetegség vagy étvágytalanság esetén alkalmazzák, azonban kizárólag orvosi felügyelett mellett, mivel a hatóanyagok veszélyesek! Veszélytelenek azonban a termésének hatóanyagai, mint például a C-vitamin is. Termését emellett gyomorbántalmak esetén is fogyasztják.
-TKL-
MCOnet Egészség Online
A sóskaborbolya termése C-vitaminban igen gazdag
Gyógyhatású hatóanyagai a sóskaborbolyának a gyökerében, és a kérgében találhatóak, ezeket legfőképp májpanaszok, epeelégtelenség, szívbetegség vagy étvágytalanság esetén alkalmazzák, azonban kizárólag orvosi felügyelett mellett, mivel a hatóanyagok veszélyesek! Veszélytelenek azonban a termésének hatóanyagai, mint például a C-vitamin is. Termését emellett gyomorbántalmak esetén is fogyasztják.
-TKL-
MCOnet Egészség Online