2010. 09. 16. - 06:00

A sóskaborbolya gyógyhatásai

A sóskaborbolya gyógyhatásai
A sóskaborbolya Dél-Európában őshonos, de északon is telepített cserje.
A sóskaborbolya közel két méteresre is megnőhet, termései élén piros színű bogyók, melyek az őszi időszak elején érnek. A bogyók fogyaszthatóak, de ízük miatt ez nem jellemző. Hatóanyagai között megtalálható többek között a C-vitamin nagy mennyiségben, a cukor, illetve különböző ásványi anyagok. Termését legfőképpen a konyhában használják fel, lekvár, vagy szörpök készítéséhez.

sóskaborbolya

A sóskaborbolya termése C-vitaminban igen gazdag


Gyógyhatású hatóanyagai a sóskaborbolyának a gyökerében, és a kérgében találhatóak, ezeket legfőképp májpanaszok, epeelégtelenség, szívbetegség vagy étvágytalanság esetén alkalmazzák, azonban kizárólag orvosi felügyelett mellett, mivel a hatóanyagok veszélyesek! Veszélytelenek azonban a termésének hatóanyagai, mint például a C-vitamin is. Termését emellett gyomorbántalmak esetén is fogyasztják.


-TKL-


MCOnet Egészség Online

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.