2010. 06. 30. - 06:00
A csipkebogyó jótékony hatásai

A csipkebogyó egy gyógyhatású áltermés.
A csipkebogyó sokak által ismert, kedvelt, és felhasznált gyógyhatású termés. Legfőbb hatóanyaga a természetes C-vitamin, de emelett található benne még több vitamin is, úgy mint például A-vitamin, K-vitamin, de B1- és B2-vitamin is. A C-vitamin szerepe sokrétű, részt vesz az immunrendszer erősítésében, erősíti a vérerek falát, de segíti a csontképződést is.
A csipkebogyót a gyógytea készítése mellett szörp, vagy lekvár készítésére is felhasználhatjuk. fontos kiemelni a csipkebogyóból hideg eljárással készült italokat, amelyek rendkívül sok C-vitamint tartalmaznak. Az italok, te és lekvár készítése mellett gyümölcssaláták ízesítésére is használható.
-TKL-
MCOnet Egészség Online
A csipkebogyó erőssége a C-vitamin tartalmában rejlik
A csipkebogyót a gyógytea készítése mellett szörp, vagy lekvár készítésére is felhasználhatjuk. fontos kiemelni a csipkebogyóból hideg eljárással készült italokat, amelyek rendkívül sok C-vitamint tartalmaznak. Az italok, te és lekvár készítése mellett gyümölcssaláták ízesítésére is használható.
-TKL-
MCOnet Egészség Online